I det fynske folks tjeneste

Asylmedarbejder bortvist: Anklaget for at videregive oplysninger

En medarbejder fra Børnecenter Tullebølle er blevet bortvist for at videregive oplysninger.

Asylmedarbejder Jan Thomsen er blevet bortvist fra Børnecenter Tullebølle.

Medarbejderen Jan Thomsen fra Børnecenter Tullebølle fra Langeland er blevet bortvist for at have videregivet oplysninger til TV 2/Fyn. Selv benægter han at have videregivet fortrolige oplysninger.

- Det er en mærkelig fornemmelse, når man ikke synes, der er nogen grund til at bortvise en, siger Jan Thomsen til TV 2/Fyn.

Efter bortvisningen fredag står Jan Thomsen i dag frem for at fortælle om forholdene på Børnecenter Tullebølle. De er ifølge ham stærkt kritisable.

Børnecenter Tullebølle drives af Langeland Kommune og er et center for uledsagede unge, altså asylansøgere under 18 år, der er kommet til Danmark uden forældre eller værger. Jan Thomsen er blevet bortvist for at skaffe sig adgang til fortrolige oplysninger om asylansøgerne og for at have videregivet oplysningerne til tredjepart.

Jan Thomsen erkender, at han har logget ind i systemet LetAsyl, der er databasen på asylansøgerne, men han benægter at have videregivet informationer.

- Jeg har prøvet at forklare (ledelsen, red.), hvorfor jeg har været inde at kigge (…) på forskellige oplysninger. Det gør jeg kun, fordi jeg interesserer mig for mit arbejde. Det er åbenbart forbudt, forklarer han til TV 2/Fyn.

Ifølge Jan Thomsen har han opsøgt oplysninger om drengene, fordi han ville forberede sig på, hvad han kunne forvente, når han mødte ind på arbejde. For ham har der altså været tale om et sikkerhedsspørgsmål.

På baggrund af anklagerne blev Jan Thomsen indkaldt til en samtale med sin ledelse fredag i sidste uge. Efter mødet besluttede ledelsen at fritage Jan Thomsen fra tjeneste.

Indtil den 2. august kan han dog gøre indsigelse, og det har Jan Thomsen valgt at gøre.

Asyldirektør i Langeland Kommue Sisi Eibye har ikke ønsket at kommentere bortvisningen.