I det fynske folks tjeneste

Chef tav om sexmisbrug overfor Udlændingestyrelsen

Ifølge et notat fra Udlændingestyrelsen, blev de ikke orienteret om sexmisbrug, da de var på tilsynsbesøg på Børnecenter Tullebølle.

Foto: TV2

Drifts- og logistikchef ved asylcenter Holmegaard, Ulrik Pihl og den daværende centerleder på Børnecenter Tullebølle, Hanne Sommer, valgte at tie om sexmisbrug af asylbørn, da Udlændingestyrelsen var på tilsynsbesøg den 27. juli. Det fremgår af et notat fra Udlændingestyrelsen, som Radio24syv har fået aktindsigt i, og som TV 2/Fyn også er i besiddelse af. 

Tilsynsbesøget foregik halvanden måned efter, at ledel­sen i Langelands asylsystem blev bekendt med, at en ansat havde sexmisbrugt flere asylbørn på Børnecenter Tullebølle. Alligevel valgte både Ulrik Pihl og Hanne Sommer, som viste rundt på asylcentret, ikke at fortælle Udlændingestyrelsens udsendte om hændelserne.

Det var ellers hele temaet for Udlændingestyrelsens besøg, at de skulle have alt at vide ovenpå sommerens uroligheder på centret. 

Læs også Medie: Chefer i kommunen kendte til sexsag i Tullebølle

Alle tav

Daværende asyldirektør i Langeland Kommune, Sisi Eiby, har efterfølgende kaldt det en fejl, at kommunen havde glemt at sende en indberetning om sexmisbruget til Udlændingestyrelsen. Hun blev fyret med øjeblikkelig varsel den 31. oktober. Samme dag som sagen blev kendt i offentligheden. 

Ifølge Victor Reddersen, reporter på Radio24syv, har flere unavngivne kilder i asylsystemet på Langeland, sagt, at man bevidst undlod at indberette ting, så Langeland Kommune kunne blive ved med at drive centrene rundt om i landet. 

Langeland Kommune fik sidste år 6,3 millioner kroner i overskud på at drive 11 centre rundt om i landet. 

Ulrik Pihl har ikke ønsket at medvirke i et interview. 

Læs også Organisationer: Farligt når kommuner tjener millioner på asylcentre