I det fynske folks tjeneste

De sidste drenge forlader Tullebølle:- Det har været to hårde dage

Torsdag morgen forlod de sidste flygtningedrenge børnecentret i Tullebølle efter det i går blev besluttet at lukke centret med øjeblikkelig virkning.

01:29

Foto: Peter Clowes

Foto: Peter Clowes

Foto: Peter Clowes

1 af 4

Det er dagen derpå på Børnecenter Tullebølle. De sidste drenge har pakket deres tasker og kasser inden de skal videre til andre centre.

Onsdag kom det frem, at Børnecentret lukker med udgangen af ugen efter en stribe sager hen over sommeren. 

Slagsmål på børnecentret og seksuel chikane af unge piger på Langelandsfestival er nogle af de historier, der har været i medierne om centeret. Senest kom det frem, at to kvindelige medarbejdere er blevet politianmeldt for seksuelle krænkelser mod nogle af drengene fra børnecentret. 

Trukket ud af de faste rammer
Ulrik Pihl,  drifts- og logistikchef for Asylcenter Holmegaard, der driver Børnecenter Tullebølle, gav beskeden om lukningen af centret i går 

- Drengene blev rigtig kede af det - også fordi de blev trukket ud af deres faste rammer og ud af det fællesskab, de har med byen Tullebølle, sportsklubben og lærerne på skolen og personalet. Det har været to hårde dage både for børnene og personalet, fortæller Ulrik Pihl til TV 2/FYN. 

  Foto: Peter Clowes

Medarbejdere bliver opsagt
I samarbejde med Udlændingestyrelsen er drengene blevet fordelt rundt på andre centre. Ulrik Pihl ønsker dog ikke at fortælle, hvor i landet drengene nu skal bo. 

Når Børnecenter Tullebølle lukker, så bliver det center nummer fem, som Langeland Kommune skal lukke ned.

- Som udgangspunkt bliver personalet opsagt, men nu skal vi se, om der kan blive mulighed for nogle omplaceringer, men det vil ikke være muligt for alle ansatte, siger Ulrik Pihl. 

Midt i september meldte Udlændingestyrelsen ud, at et færre antal asylansøgere end ventet betød lukninger af centre.

Derfor skal Langeland Kommune lukke de tre fynske centre; Center Lohals, Center Faaborg og Center Præstekærgaard ved Horne. Og så skal Center Søllested på Lolland også lukkes.