I det fynske folks tjeneste

DF efter slagsmål: Luk Tullebølle ned

Søndag aften var der igen slagsmål på Børnecenter Tullebølle. Del centret op i to, siger DF'er. Det kan og må man ikke, siger borgmester.

Børnecenter Tullebølle bør deles op i to enheder, siger Kim Welcher fra Dansk Folkeparti. Foto: Jonas Mattsson

Ledelsen på Børnecenter Tullebølle formår ikke at dæmme op for problemerne, og derfor bør centret lukkes. 
Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen på Langeland. 

Søndagens slagsmål på Børnecenter Tullebølle, hvor en ansat på centret blev ramt af slag og en 15-årig beboer blev anholdt, er kun et ud af mange problemer, der i løbet af det seneste år er opstået på centret. 
Det får DF'eren Kim Welcher til at kræve asylcentret lukket. 

Læs også Asylchef om slagsmål: Her eskalerer drillerierne

- Man burde lukke centret, for ledelsen har ikke magtet at løse problemerne. Man har bare ladet stå til, og hver gang der er problemer, kommer de med de her floskler om, at der er tale om enkeltstående tilfælde, siger Kim Welcher til TV 2/FYN.

Episoden med søndagens slåskamp er den seneste i en række af episoder med beboerne på asylcentret. I sommer afdækkede TV 2/FYN en række problemer på børnecentret, heriblandt et masseslagsmål, hvor op imod 100 drenge op at toppes i forbindesle med en sportsdag på centret.

Ifølge centerleder Ulrik Pihl oplever de også væsentligt flere problemer i Tullebølle end på Asylcenter Holmegaards tre andre børnecentre. 
Det burde ifølge Kim Welcher få konsekvenser for centret: 

Læs også Slagsmål på Tullebølle Asylcenter

- Det bør opløses og deles ud på to mindre centre, så der ikke er så mange drenge samlet. Vi har nogle gode medarbejdere på gulvet i centret, men problemet er antallet af beboere. Send dem ud i mindre grupper, lyder opfordringen. 

Problemerne på Børnecenter Tullebølle er på dagsordenen, når Langelands Kommunalbestyrelse i aften går til byrådsmøde. 

Men ifølge borgmester Bjarne Nielsen (V), så er en opdeling af børnecentret ikke en mulighed: 

- Vi retter os efter de retningslinjer, der er udstukket fra staten, og de siger, at der maksimum må være 50 beboere på centrene. Det ville også kræve økonomisk kompensation fra staten at dele centret op, for det ville blive meget dyrere, siger borgmesteren. 

Men ifølge Kim Welcher vil det være dyrere at lade være: 

- Hvis man sætter regnestykket op, så er det dyrere at have et center, som man ikke har styr på. Det går jo for eksempel også ud over, hvor attraktivt det er at bo i Tullebølle.