I det fynske folks tjeneste

Efter Tullebølle-sagen: - Tilsynet er ikke godt nok

Integrationsminister Inger Støjberg (V) erkender på et samråd torsdag, at Udlændingestyrelsens tilsyn på landets centre for uledsagede asylbørn ikke er godt nok. Det skriver Radio24syv.

Udlændingestyrelsens tilsyn med centre for uledsagede asylbørn skal strammes op, mener integrationsminister Inger Støjberg (V).

Langeland Kommune har ikke haft tilsynsbesøg af Udlændingestyrelsen siden 1. januar 2014 og frem til 27. juli 2016, erkender integrationsminister Inger Støjberg (V) på et samråd torsdag eftermiddag.

- Mig bekendt har der ikke været tilsyn siden januar 2014, siger hun.

Det skriver Radio24syv.

Radio24syv og TV 2/FYN har i længere tid afsløret nepotisme, sexskandaler og vold på Langeland Kommunes asylcentre for uledsagede børn. Som konsekvens heraf lukkede Børnecenter Tullebølle i oktober, og ved udgangen af 2016 eller i januar 2017 lukker kommunens øvrige asylcentre.

Nu skal der strammes op, mener ministeren. Hun afviser til gengæld, at Udlændingestyrelsen har svigtet.

- Umiddelbart ser det ud til, at Udlændingestyrelsen har overholdt sine forpligtelser, men så er regelsættet bagved bare ikke godt nok, siger Inger Støjberg.

Derfor skal Folketingets partier nu se på, hvordan tilsynene fremover skal afvikles.

Tilsyn laves om

Den fynskvalgte socialdemokrat Dan Jørgensen er dog ikke enig med ministeren i, at Udlændingestyrelsen har levet op til sit ansvar i sagen om Langeland Kommune.

- Det må da være sådan, at Udlændingestyrelsen skal sikre, at forholdene er ordentlige. De forpligtelser, mener jeg simpelthen ikke, at Udlændigestyrelsen har levet op til, siger han på samrådet.

Udlændingestyrelsens nuværende tilsyn skal snarest muligt strammes op for at sikre, at forholdene på landets asylcentre for uledsagede flygtningebørn er i orden. 

04:42 Luk video