I det fynske folks tjeneste

Langeland: Alle flygtningecentre under skærpet tilsyn

Udlændingestyrelsen har besluttet at sætte samtlige 16 flygtningecentre drevet af Langeland Kommune under skærpet tilsyn.

Børnecenter Tullebølle lukkes nu efter en lang række problemer gennem de sidste seks måneder. Foto: Jonas Mattsson

Efter gårsdagens pludselige lukning af asylcenteret i Tullebølle, valgte Udlændingestyrelsen og integrationsminister Inger Støjberg at lukke børne-flygtningecentret Tullebølle, hvor der har været en lang række problemer. I går kom det blandt frem, at to ansatte er politianmeldt for seksuelle overgreb på flere af de unge på centeret. 

Læs også Politiet fik anmeldelse om overgreb på børnecenter i sommer

I den forbindelse blev det besluttet, at de langelandske centre for uledsagede flygtningebørn skal under skærpet tilsyn.

- Rækken af episoder på børnecenter Tullebølle er et særtilfælde, som vi ikke oplever på de øvrige børnecentre. Vi kan i den sammenhæng konstatere, at der ikke har været tilstrækkeligt ledelsesmæssigt fokus og tilstrækkeligt faste rammer omkring driften på børnecenter Tullebølle. Og der har været oplysninger, som Langeland Kommune burde have bragt videre til Udlændingestyrelsen. Vi vil nu i en periode føre et skærpet tilsyn med de øvrige centre i regi af Langeland Kommune. Det forventer vi vil ske i et godt samarbejde med dem, fortæller kontorchef i Udlændingestyrelsen Thomas Mortensen til TV 2/News.

Det skærpede tilsyn er nu udvidet, så det gælder alle 16 flygtningecentre, Langeland Kommune driver.

Af de 16 flygtningecentre ligger 11 af centrene uden for kommunen.

- Det er under alle omstændigheder vigtigt at holde sig for øje, at det skærpede tilsyn ikke vil ændre på det forhold, at Langeland Kommune fortsat er ansvarlig for den daglige drift og ledelse af deres centre, fortæller Thomas Mortensen.

Trukket ud af de faste rammer
Ulrik Pihl,  drifts- og logistikchef for Asylcenter Holmegaard, der driver Børnecenter Tullebølle, gav beskeden om lukningen af centret i går 

- Drengene blev rigtig kede af det - også fordi de blev trukket ud af deres faste rammer og ud af det fællesskab, de har med byen Tullebølle, sportsklubben og lærerne på skolen og personalet. Det har været to hårde dage både for børnene og personalet, fortæller Ulrik Pihl til TV 2/FYN. 

 

Læs også De sidste drenge forlader Tullebølle:- Det har været to hårde dage