I det fynske folks tjeneste

Langeland vil hjælpe fyrede asylansatte videre

Langeland Kommune arbejder på højtryk med at lukke de asylcentre, som de har drevet for Udlændingestyrelsen. Flere af centrene er nu lukket, og de sidste skal være lukket ved udgangen af april.

Langeland Kommunes Asylcenter Holmegaard er i fuld gang med at afvikle sine syv centre. Alle centre skal være lukket senest ved slutningen af april 2017.

De syv centre som Langeland Kommune har drevet er Børnecenter Hundstrup, Center Nyborg, Center Lohals, Center Holmegaard, Center Humble, Center Søllested og Center Rødbyhavn.

Læs også Langeland fyret: Færdig som asyloperatør

Ledelsessvigt og uheldige politiske udtalelser

Udlændingestyrelsen valgte i december at droppe Langeland Kommune som asyl-operatør efter en lang række sager om overgreb og ledelsessvigt.

De sidste måneder har medarbejderne haft fokus på at sikre en ordentlig og værdig afvikling af centrene.

- Jeg er ærgerlig og skuffet over, at det ikke lykkedes at overbevise Udlændingestyrelsen om, at vi kunne rette op på de udfordringer, vi har haft. Når det er sagt, bruger vi selvfølgelig vores ressourcer på at lukke ordentligt og give de enkelte beboere en værdig afslutning på centrene, siger Kurt Habekost, der er ansvarlig for asylområdet i Langeland Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Anmeldelse i Tullebøllesagen: Ansat havde oralsex og samleje med asylbørn

Har ikke betydet flere sygemeldinger

Langeland Kommune prøver nu at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre. Det kommunale jobcenter har arrangeret kurser, der bliver lavet interne jobsøgningskurser, og medarbejderne får vejledning i at søge tilskud til efteruddannelse og andre tilbud.

- Når vi er havnet i denne situation, skyldes det et ledelsessvigt og uheldige politiske udtalelser i forløbet frem mod lukningerne. Medarbejderne bærer ikke ansvaret. De har derimod præsteret hele vejen igennem og gør det stadig trods den svære situation, de står i. Man kunne have forventet en masse sygemeldinger, men det er ikke kommet. Der bliver derimod lagt en stor indsats i de enkelte centre, siger Kurt Habekost.

Langeland Kommune har drevet asylcentre siden 2010.