I det fynske folks tjeneste

Langelands borgmester beklager uklar placering af aben

Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), beklager tidligere udtalelser til pressen over for medarbejderne på Langelands asylcentre.

Arkivfoto. Bjarne Nielsen beklager nu, at han ikke har meldt klart ud til pressen overfor medarbejderne.

Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), beklager nu over for medarbejderne på Langelands asylcentre, at han har været uklar omkring, hvem der bærer ansvaret for, at Udlændingestyrelsen ikke længere vil samarbejde med Langelands Kommune om at drive asylcentre. 

Det sker efter at medarbejderne på asylcentrene har bedt om en præcicering. 

- Vi er utilfredse med, at det er blevet lagt ud i pressen som om, at lukningen skyldes de hændelser, der har været på centrene. Men lukningen er baseret på manglende information om de ledelsesmæssige udfordringer til Udlændingestyrelsen, siger sekretariatetsleder på asylcenter Holmegaard Peter Andre. 

Her referer han blandt andet til oplysninger fra Radio 24Syv, hvor det kommer frem at Langelands borgmester Bjarne Nielsen "truede ledere til at skjule asylproblemer"

Læs også Langeland fyret: Færdig som asyloperatør

Den udmeldelse har fået Langelands borgmester Bjarne Nielsen til at sende et åbent brev ud torsdag til medarbejderne på asylcentrene og flere medier, hvor han blandt andet skriver:

"De manglende indberetninger er kun en del af baggrunden, men jeg vil meget gerne understrege, at der i høj grad også er tale om et politisk ansvar, som jeg som øverste politiske leder og de øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen naturligvis vedkender os"

Han skriver videre: 

"Det er derfor vigtigt for mig at understrege, at jeg har fuld tillid til de nuværende ledere, og gerne vil udtrykke anerkendelse af det arbejde, de har udført og det svære arbejde, der forestår med lukningen af centrene."

Læs også Borgmester efter asylkaos: - Jeg er rigtig ked af det

Det er vigtig for medarbejderne på asylcenter Holmegaard, at man i offentligheden ikke tror, at Udlændingestyrelsens fyring af Langelands Kommune som asyloperatør, bygger på de episoder, der har været på blandt andet Børnecenter Tullebølle. Derfor er medarbejderforeningens formand på asylcentrene også tilfreds med udmeldingen. 

- Vi er rigtig glade for hans udmelding. Det er første gang, at vi får en god behandling fra det politiske niveau i Langelands Kommune, siger Peter Andre, sekretariatsleder ved asylcenter Holmegaard. 

TV 2/Fyn har forsøgt at få en uddybende udtalelse fra Bjarne Nielsen, men det har ikke været muligt at træffe borgmesteren.