I det fynske folks tjeneste

Politikere lyttede til tidligere asyl-ansatte

Flere tidligere ansatte på Langelands asylcentre var i weekenden til samtale hos kommunens politikere. Ikke noget nyt, siger kommunen

Foto: Pernille Gram

Økonomiudvalget og den konstituerede leder af asylområdet, Kurt Habekost, var i weekenden til møde med flere tidligere medarbejdere. Medarbejderne fik mulighed for at fortælle om de forhold, og de sager som de oplevede i deres tid på kommunens asylcentre. Et møde som Kurt Habekost bekræfter at have fundet sted.

- Det var nogle tidligere ansatte, der gerne ville fortælle om de ting, de havde oplevet i deres tid som ansat, og også hvordan de oplevede deres afsked, siger Kurt Habekost. De fleste havde allerede sendt mails til politikerne med deres oplevelser, og nu fik de så mulighed for at få uddybet ansigt-til-ansigt.

Men der kom ikke noget nyt, som vi ikke allerede kendte til i forvejen, siger Habekost.

Driftschef til samtale onsdag
I morgen, onsdag, venter en skæbnedag for asylcentrenes driftschef, Ulrik Pihl, som skal til samtale hos borgmester Bjarne Nielsen og Kurt Habekost. Han er kommet i modvind, efter at Radio 24Syv i sidste uge kunne afsløre, at Pihl ikke fortalte Udlændingestyrelsen om en politianmeldelse i forbindelse med et tilsyn på Børnecenter Tullebølle. Tilsynet foregik halvanden måned efter politianmeldelsen.

"Skærpet tilsyn" afklares fredag
Da Langeland Kommune og Udlændingestyrelsen besluttede at lukke Børnecenter Tullebølle, blev det også besluttet, at alle aylcentre, som kommunen driver, kommer under skærpet tilsyn. Til TV 2/Fyn har Udlændingestyrelsen oplyst, at de stadig arbejder på at finde ud af, hvad det reelt betyder, men allerede nu er det sikkert, at centrene kommer til at opleve flere anmeldte og uanmeldte besøg. Udlændingestyrelsen vil også fremover faktatjekke flere oplysninger fra Langeland Kommune og aylcentrene.

Fredag skal Kurt Habekost, som konstitueret ansvarlig for asylområdet, til møde med Udlændingestyrelsen, for at få et indblik i hvad "skærpet tilsyn" dækker over.