I det fynske folks tjeneste

Støjberg: Langeland Kommune har været for sløve

Politiet fik anmeldelse om overgreb på Børnecenter Tullebølle i sommer. Integrationsministeren er ikke tilfreds med håndteringen af sagen.

Foto: (Henning Bagger) / Scanpix

Onsdag kom det frem på et pressemøde, at der er indgivet to politianmeldelser på ansatte fra Børnecenter Tullebølle. To ansatte har angiveligt udført seksuelle overgreb på et par af asyldrengene.

Det må jeg sige, det er simpelthen for sløvt i forhold til Langeland Kommune

siger integrationsminister, Inger Støjberg (V).

Den første anmeldelse blev allerede ingivet i sommer. Det til trods er integrationsminister, Inger Støjberg (V), først blevet bekendt med politianmeldelserne lørdag. Det er alt for sent ifølge ministeren.

- Jeg anser det som meget meget alvorligt, når to ansatte bliver politianmeldt. men at man ikke går videre med sagen. Så vi i ministeriet ikke kan gå videre med sagen. Jeg får det her at vide lørdag. Det må jeg sige, det er simpelthen for sløvt i forhold til Langeland Kommune, siger Inger Støjberg.

Kritikken af Langeland Kommune fortsætter fra landets integrationsminister:

- Jeg synes ikke, man har håndteret det tilfredsstillende. Jeg synes, at man klart har manglet et ledelsesmæssigt fokus her, siger integrationsminister, Inger Støjberg.

Langelands borgmester Bjarne Nielsen mener, at  integrationsministeren har ret i sin anklage.

- Jeg er selvfølgelig lige så forundret, som Udlændingestyrelsen er. Jeg kan også godt forstå, at vores minister er meget kritisk over for det her. Det er klart, at det er en af de ting, vi vil tage op mandag, når økonomiudvalget holder møde. Det er fuldstændig utilgiveligt, at vi ikke bliver orienteret om, at der bliver lavet en politianmeldelse på det tidspunkt, siger Bjarne Nielsen.