I det fynske folks tjeneste

Tullebølle: Direktør fyres efter sag om sexmisbrug af asylbørn

Langelands asyldirektør Sisi Eibye fratræder med øjeblikkelig virkning. Juridisk rådgiver Kurt Habekost overtager indtil videre ansvaret.

Sisi Eibye har mistet sit job efter sagen om Børnecenter Tullebølle. Foto: Privat

Asyldirektør Sisi Eibye er blevet fyret af økonomiudvalget i Langeland Kommune. Det skriver Radio 24Syvs nyhedschef Simon Andersen på Facebook.

Langeland Kommune bekræfter nu selv afskedigelsen på deres hjemmeside.

Ifølge nyhedschefen fratræder hun sin stilling med øjeblikkelig virkning.

- Økonomiudvalget har besluttet, at topledelsen skal udskiftes. Og det blev meddelt efter mødet, at Sisi Eibye skulle fratræde med øjeblikkelig virkning, fortæller en medarbejder fra Langeland Kommune til Radio 24Syv.

Medarbejderne blev orienteret klokken 14.15.

- Med disse beslutninger håber vi der kan blive ro på området, så vi og ikke mindst de ansatte kan koncentrere sig om arbejdet på de enkelte centre, udtaler borgmester Bjarne Nielsen (V). 

I dag kom det frem, at en kvindelig vikars misbrug af asyldrenge er blevet affotograferet og angiveligt viser, at hun har oralsex med en eller flere af asylbørnene, ligesom en video i dårlig kvalitet, skulle vise kvinden have samleje med en af drengene.

Oplysningerne fremgår af den anmeldelse, Langeland Kommune den 10. juni 2016 indgav til Fyns Politi, og som Radio24syv har set. Radio24syv har i øvrigt talt med en tidligere medarbejder fra asylsystemet på Langeland, der bekræfter oplysningerne.

Af anmeldelsen fremgår det også, at den kvindelige vikar mistænkes for at have haft et seksuelt forhold til tre forskellige drenge.

Ifølge Ritzau drejer det sig om drenge i alderen 15 til 17 år.

Langelands Økonomiudvalg besluttede på mødet, at der snarest skal udarbejdes en handleplan, der sikrer et skærpet tilsyn, opfølgning på processer samt at ledelsestilsynet gennemføres på alle niveauer. Derfor skal der også udarbejdes en organisationsplan, som træder i kraft den 1. januar 2017.

Indtil videre er ansvaret for asylområdet placeret hos juridisk rådgiver Kurt Habekost.