Advokat: Borgmesteren skylder mig en undskyldning

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage går til modangreb på Odenses borgmester, som beskylder hende for at være talsmand for banden Black Army. Hun føler sig brugt i borgmesterens valgkamp.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) gik lørdag til angreb på forsvarsadvokat Mette Grith Stage for udtalelser til Ekstra Bladet om, at medlemmer af Black Army har været krigere i Syrien og Irak.

- Hun må jo have et indgående kendskab til bandemedlemmerne, siden hun på den måde kan forsvare dem i offentligheden ved at afværge påstandene fra Ekstra Bladets kilder, skrev han på Facebook.

Han kritiserede også, at hun tidligere har udtalt sig på vegne af bandelederen Mohammed Daabas efter afsløringer af, at medlemmer af Black Army afpressede hjemløse i Odense, og han kaldte hendes optræden for uanstændig.

Søndag går Mette Grith Stage til modangreb på borgmesteren:

quote Enten har han ikke læst artiklen, eller også fordrejer han bevidst ordene i artiklen i jagt på stemmer.

Mette Grith Stage, forsvarsadvokat.

- Borgmesteren er gået fuldstændig over stregen her. Enten har han ikke læst artiklen, eller også fordrejer han bevidst ordene i artiklen i jagt på stemmer. Vi snakker om en artikel med anonyme oplysninger. Jeg bliver ringet op af Ekstra Bladet og spurgt, om jeg har kendskab til, hvorvidt der er Black Army medlemmer med krigserfaring fra Syrien. Det er der ikke mig bekendt, siger hun til TV 2/FYN.

Mette Grith Stage mener ikke, at hun burde lade være med at udtale sig i sådanne sager:

- Selvfølgelig kunne jeg ikke det. Jeg bliver jævnligt kontaktet af medierne, fordi jeg i min egenskab af forsvarsadvokat har et vist kendskab til forskellige lukkede miljøer og jeg bidrager til den almindelige oplysning. 

Kræver en undskyldning

Mette Grith Stage føler sig brugt til at skaffe borgmesteren et godt kommunalvalg til efteråret:

quote Jeg kan se, det er et beskidt og billigt trick borgmesteren bruger ved at angribe en forsvarsadvokat i sin jagt på stemmer.

Mette Grith Stage, forsvarsadvokat.

- Jeg kan se, det er et beskidt og billigt trick borgmesteren bruger ved at angribe en forsvarsadvokat i sin jagt på stemmer. I burde som journalister være de første til at se, at han er så fræk at bruge mig og svine mig til i en valgkamp, fordi jeg kommer med nogle oplysninger, som ikke passer ind i hans dagsorden. Det vil sige, at hvis man ikke er på linie med borgmesteren, så skal man have mundkurv på – det er vel ikke ligefrem det, vi hylder i et demokrati. Borgmesteren skylder mig en undskyldning! 

Og hun tilføjer:

- Hvordan kan han se, at det er et forsvar for black army? Det er åbenbart hvorfor han gør det; hvis han ikke kan angribe Black Army, så kan han sætte lighedstegn mellem dem og mig og så angribe mig. Men jeg må give borgmesteren, at det er god spin: Ingen kan jo være uenig med ham i, at man skal bandekriminaliteten til livs og Black Army kommer formentlig til at vinde valget for ham i Odense. 

- Nogle mener, det er modigt, at han er gået op mod banderne i Odense?

- Det er ikke modigt at bruge mig i den kamp. Det er ulækkert, slutter Mette Grith Stage. 

Peter Rahbæk Juel: Glem alt om en undskyldning
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har ikke tænkt sig at give Mette Grith Stage en undskyldning, og han fastholder sin kritik af hende:

- Hun vælger at yde Black Army en service, som går langt udover, hvad man har ret til på anklagebænken. Hun videregiver pressemeddelelser og afværger påstande for banden. Det har man grundlæggende ikke krav på. Det bør hun holde sig for god til, og det er ikke første gang det er sket, siger han til TV 2/FYN.

quote Det er en plat udtalelse.

Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense, Soc.dem.

Til forsvarsadvokatens beskyldning om, at borgmesteren bruger hende i sin valgkamp op til efterårets kommunalvalg, siger han:

- Det er en plat udtalelse. Hun burde kigge indad. Hvad er det for nogle mennesker, hun repræsenterer. Det her er langt større end valgkamp.