I det fynske folks tjeneste

Advokat forudser retsopgør om lukning af rockerborge

Hvis kommuner får lettere ved at lukke rockerborge, vil det medføre retssager, mener kendt rockeradvokat

Foto: Ken Petersen

En lovændring, der skal gøre det lettere at lukke generende rockerborge, vil være i strid med grundlæggende rettigheder om, at man selv må bestemme, hvor man vil opholde sig.

Sådan siger forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen til justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forslag om at gøre det lettere for kommunerne at lukke rockerborge i boligområder.

- Der vil helt klart følge nogle retssager i kølvandet på det, hvis kommunerne rent faktisk anvender en sådan lov, siger advokaten.

- Så vil det blive prøvet ved domstolene, om en sådan lov er forenelig med grundlovens bestemmelser om forsamlingsfrihed, siger Michael Juul Eriksen, som har repræsenteret flere rockergrupper i sager om rockerborge.

Spørgsmål: Men er det ikke rimeligt nok, at kommuner kan hjælpe borgere, der er generet af rockerborge?

- Jeg tror, at der er mange folk rundt omkring, der gerne ville af med deres larmende naboer, men det skal kommunen jo ikke bestemme. De grundlæggende frihedsrettigheder i grundloven gælder for alle, siger Michael Juul Eriksen.

Et såkaldt rockerborgsudvalg har i halvandet år arbejdet på en betænkning om, hvordan de kriminelle klubhuse kan stækkes. Det er den betænkning, som justitsministerens forslag kommer på baggrund af.