I det fynske folks tjeneste

Bestilt afstraffelse: Black Army-medlemmer overfaldt 31-årig

Fem medlemmer af banden Black Army er mandag idømt fængsel for at have overfaldet 31-årig mand ned ved Uno X-tanken på Åsumvej i Odense.

00:25

Video: Alexander Aagaard

Foto: Alexander Aagaard

1 af 2

Retten i Odense valgte mandag at idømme fem Black Army-medlemmer fængsel for overfald på 31-årig mand på Åsumvej tæt ved Vollsmose. 

Læs også Anklager: Black Army-leder stod bag overfald

Tre blev idømt fem måneders fængsel, en blev idømt otte måneders fængsel og den femte blev idømt et år og tre måneders fængsel.

Overfaldet skete den 8. marts klokken 11.55 på Uno X-tankstationen. Politiets indsatsleder fortalte dengang, at op til ti personer var oppe at slås. Senere er i alt fem blevet tiltalt i sagen.

Den 31-årige mand blev slået og sparket af fire af de dømte. Ifølge anklagemyndigheden var overfaldet bestilt af lederen af Black Army. Han var ikke selv til stede på Uno X-tanken. 

Læs også Politiet bekræfter: Mand stukket med kniv

Han blev idømt otte måneders fængsel.

De fire blev løsladt efter dommen, den femte, der fik et år og tre måneders fængsel, blev ikke løsladt.

Lederen af Black Army valgte at anke dommen, de andre fire udbad sig betænkningstid.

Anklager Annette Korsgaard tager dommen til efterretning.

Fuld retssal

Sidste retsdag begyndte mandag morgen og klokken ni var retssalen næsten fyldt op. På tilhørerrækkerne var langt de fleste stole optaget af familie, kærester og venner til de tiltalte.

Inden tilhørerne nåede frem til retssalen, blev de alle visiteret af de mange betjente, der var til stede både inde og uden for retsbygningen.

TV 2/Fyns reportere i retten oplevede, at der under hele retssagen blev kommunikeret kraftigt med fagter og blikke mellem tilhørerne og tiltalte.

Udover overfaldet rummede anklageskriftet en lang række andre forseelser herunder en del forskellige besiddelser af små mængder hash og skunk, en håndfuld dopingtabletter samt en del overtrædelser af færdselsloven, herunder 100 til 150 meter på baghjul på en knallert uden styrthjelm i anden vognbane på Vollsmose Allé. Ingen af de øvrige anklagepunkter omhandler bandelederen, men udelukkende de øvrige fire mænd i sagen.