I det fynske folks tjeneste

Borgmester om afpresning: - Det er bestialsk

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er forfærdet over Black Armys pengeafpresning af byens hjemløse. Han vil have hjælp fra Christiansborg til at stoppe banden.

00:26

Flere hjemløse i Odense er blevet truet af Black Army.

Den kriminelle bande Black Army hærger i Odense. Senest truer de byens hjemløse til at udlevere kontanthjælp eller arbejde som pushere.

Borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) har mødt to af de hjemløse, der er blevet afpresset af Black Army. Han er chokeret over bandens brutale metoder for at indkassere penge. 

Læs også Black Army til hjemløse: - Giv os penge eller bliv pusher

-  Jeg har selv haft mulighed for at møde to hjemløse, som er blevet afpresset og gennembanket af Black Army, fordi de ikke vil betale beskyttelsespenge til dem. Det er ikke bare brutalt, det er bestialsk udnyttelse af samfundets allermest udsatte. Det kalder på en reaktion, og også fra Christiansborg, siger han til TV 2/FYN.

Ifølge borgmesteren er brutaliteten i det kriminelle miljø i Odense eskaleret. På TV 2/FYN har vi tidligere fortalt om erhvervsdrivende, der ligesom de hjemløse er blevet truet til at betale beskyttelsespenge.

- Karakteren af rocker- og bandemiljøet er forhærdet og for råt, og de bruger nogle mere brutale og skarpere metoder, vi ikke har set før i Odense. 

Det skal stoppes nu, mener borgmesteren.

- Derfor er det også nødvendigt, at vi siger, at nok er nok og står sammen om at få banderne ud af byen. 

På mandag i næste uge inviterer borgmesteren byens erhvervsdrivende og Fyns Politi til stormøde angående byens bander. 

00:30

Video: TV 2

Luk video