I det fynske folks tjeneste

Efter bandeuro: Flere kriminelle skal udvises

Et politisk flertal vil udvise flere kriminelle udlændinge. Det sker i lyset af, at fem mænd med relationer til Black Army mandag modtog fængselsstraffe for vold. Den ene fik oveni fængselsdommen også en betinget udvisning.

00:46

Bandeuroen i Danmark raser.

Mandag fortalte TV 2/Fyn, hvordan en ung mand med relation til Vollsmose-banden Black Army fik fængselsdom og en betinget udvisning fra Danmark. En dom, udlændinge får, hvis domstolen vurderer, at udvisning er i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Læs også Bestilt afstraffelse: Black Army-medlemmer overfaldt 31-årig

Og han er ikke den eneste, der i den seneste tid har modtaget en betinget udvisningsdom.

Så nu har Regeringen sat fart i den arbejdsgruppe under Justitsministeriet, der har til opgave at fremlægge bud på nye stramninger på området, det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Regeringen er i politisk flertal. De bakkes op af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Og målet er, at Folketinget skal kunne gøre brug af ændringerne inden årets udgang.

Afskaf betingede udvisninger

Ifølge Trine Bramsen, retsordfører fra Socialdemokratiet, skal det være slut med gule kort i form af betingede udvisninger.

- Vi har svært ved at se, hvorfor mennesker, der eksempelvis er dybt involveret i bandekonflikter, skal kunne få flere gule kort, så de fortsat kan være i Danmark, siger hun til TV 2/Fyn.

Hun bliver bakket op af Dansk Folkeparti. De vil dog se nye konkrete stramninger, før de vil afskaffe de betingede udvisninger.

Men før stramninger kan blive en realitet, kræver det rådgivning fra Justitsministeriet. Det siger Trine Bramsen.

Direktør i Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen vurderer, at det kan lade sig gøre, at stramme udvisningsreglerne. Også inden for de internationale konventioner.

- Så længe de grundlæggende rettigheder respekteres, tror jeg, at både danske og internationale domstole vil være med til at rykke hegnspælene, hvis man går sagligt og rimeligt til værks, siger han til Jyllands-Posten.

Dømt i Odense

Retten i Odense idømte mandag fem mænd med relation til Black Army fængsel for overfald på 31-årig mand på tankstationen Uno-X på Åsumvej tæt ved Vollsmose. Dommeren lagde ved domsafsigelsen især vægt på det faktum, at der var tale om såkaldt vold på bestilling. Og at overfaldet skete et offentligt tilgængeligt sted og under skærpede omstændigheder.

Kun én af de dømte fik udover en fængselsstraf også en betinget udvisning. Hans advokat bad efterfølgende om betænkningstid.