I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi anholder HA-medlem og beslaglægger våben

Tre personer med tilknytning til Hells Angels er fængslet, og politiet har beslaglagt våben og en bil, som Fyns Politi mener skulle have været brugt i skyderi.

Et fuldgyldigt medlem af rockergruppen Hells Angels og to medlemmer af støttegruppen AK81 er lørdag blevet varetægtsfængslet frem til 19. december ved Retten i Odense. De er sigtet for brugstyveri og overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlige våben. 

Det meddeler Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har forhindret endnu et skyderi på åben gade.

Jens Langdal, vicepolitiinspektør, Fyns Politi

Mændene blev anholdt fredag aften efter, at Task Force Vest i samarbejde med Fyns Politi foretog ransagning af en adresse på Munkebjergvej i Odense. Her blev der fundet to skydevåben og en brugsstjålet bil.

Læs også Bandekrig: Flere skud og brændende bil

Det er anden gang i denne måned, at Task Force Vest og Fyns Politi beslaglægger skydevåben i stjålne biler i miljøet omkring Hells Angels.

- Det er vores vurdering, at såvel bilen og våbnene i denne sag skulle anvendes til et skyderi tilsvarende dem, vi har haft den seneste tid i Odense, hvor der er skudt fra stjålne biler, som efterfølgende er brændt af eller forsøgt brændt af. Vi er derfor yderst tilfredse med dagens fængslinger og beslaglæggelserne i sagen og er overbeviste om, at vi har forhindret endnu et skyderi på åben gade, siger vicepolitiinspektør Jens Langdal.

Læs også Fyns Politi forlænger lukning af bandeklubhuse i Odense

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. Af samme årsag har politiet ikke yderligere kommentarer.

Klubhuse fortsat lukket
På grund af den anspændte situation i bandemiljøet besluttede Fyns Politi tirsdag 15. november at forlænge lukningen af både Hells Angels og Black Army’s klubhuse i Odense frem til den 30. november. Klubhusene har været lukkede siden den 4. oktober. Der har siden den 9. september været oprettet visitationszone i hele den centrale del af Odense som følge af konflikten.