I det fynske folks tjeneste

Ny specialenhed til kamp mod bander

I forlængelse af regeringens bandepakke opretter Odense Kommune nu en specialenhed til at koordinere indsatsen mod banderne i byen.

En specialenhed skal samle og koordinere viden om borgere med banderelationer i Odense og sætte system i kampen mod dem.

Enheden indgår i samarbejde med politiet, Udbetaling Danmark og kommunens Beskæftigelses- og Socialforvaltning for at sikre smidige og systematiske sagsgange, og at personer med banderelationer, som modtager ydelser fra kommunen, bliver aktiveret mest muligt.

Specialenheden kan for eksempel trække i ydelserne hos dem, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet og ikke deltager i samtaler og beskæftigelsestilbud.

Det har tidligere været på tale at oprette en sådan enhed, men tirsdag besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget at sætte projektet i søen.

Bandemedlemmer skal stresses og aktiveres maksimalt inden for lovens rammer.

Steen Møller, beskæftigelses- og socialrådmand, Kons., Odense.

- Bandemedlemmer skal stresses og aktiveres maksimalt inden for lovens rammer. Borgere med banderelationer skal opleve en konsekvent og nultolerant indsats, hvor sanktioner bliver brugt ved for eksempel udeblivelse fra samtaler eller beskæftigelsestilbud, skriver Steen Møller, beskæftigelses- og socialrådmand, Kons.,  i en pressemeddelelse.

Læs også Bandepakke faldet på plads

Udvalget vil løbende følge med i specialenhedens resultater gennem månedlige afrapporteringer om blandt andet fremmøde og sanktioner.

Den ny enhed får også en vigtig rolle, hvis et bandemedlem ønsker at forlade miljøet:

- Ønsker et medlem af en bande et andet liv - at komme væk fra det kriminelle miljø, skal det være en mulighed. Her giver den nye Bandepakke os mulighed for at styrke exitprogrammer, der hjælper med råd, vejledning og muligheden for at starte på en frisk. Her får den nye specialenhed også en central rolle, siger Steen Møller, beskæftigelses- og socialrådmand, Kons.