I det fynske folks tjeneste

Politiet lukker Hells Angels og Black Armys klubhuse

Fyns Politi har efter en større ransagning af Hells Angels og Black Armys klubhuse i Odense besluttet at lukke deres klubhuse i to uger.

00:32

Foto: KACPER PEMPEL/Scanpix

1 af 2

Fyns Politi har nedlagt forbud mod, at Hells Angels og Black Army kan benytte deres Klubhuse i de næste to uger, gældende fra i dag tirsdag.

Det er konsekvensen, efter politiet klokken fem tirsdag morgen ransagede de to grupperingers klubhuse, Hells Angels på Petersmindesvej og Black Army på Nyborgvej.

Under ransagningen fandt politiet i de to klubhuse to skydevåben, en kniv, peberspray og flere slagvåben.

- Vi har nu flere gange oplevet, at der er blevet skudt i Odense. Det er simpelthen ikke acceptabelt med en adfærd, der udgør en potentiel risiko for borgerne i byen. Klubhusene ligger på steder i byen, hvor helt almindelige borgere har deres daglige færden. Dermed er der risiko for, at de kan komme i fare ved et angreb. Det vil vi ganske enkelt ikke acceptere, siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi.

Politiet til stede ved klubhusene.

Fyns Politi vil være at finde omkring de to klubhuse, indtil forbuddet ophæves den 18. oktober.

- Vi har desværre erfaring for, at der bliver anvendt skydevåben, når der er konflikter i bandemiljøet. Derfor ser vi på den aktuelle situation med endog meget stor alvor. Borgerne i Odense skal kunne færdes sikkert og trygt i deres by. Derfor griber vi nu ind og sender dermed et klart og tydeligt signal til Black Army og Hells Angels om, at den her form for farlig adfærd vil vi under ingen omstændigheder acceptere, siger Benny Linde Larsen.

- Ud over de indgreb, vi nu har sat i værk, så holder vi selvfølgelig også et ekstra vågent øje med de to grupper lige nu. Vi mener på den måde at have kontrol over situationen, så den almindelige borger ikke behøver at føle sig utryg ved at færdes i byen, siger Benny Linde Larsen.

Under ransagningerne blev fem Hells Angels medlemmer og to Black Army medlemmer anholdt. De forventes alle løsladt igen.

Derfor kommer forbuddet

27. august blev et medlem af Hells Angels ramt af skud i benet på en tankstation på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade.
Knap to uger senere, den 9. september, blev der affyret skud ved Hells Angels' klubhus på Pedersmindevej.

Politiet er desuden flere gange rykket ud til anmeldelser om skud i området nær Black Army-klubhuset på Nyborgvej.
Senest modtog politiet anmeldelse om et skyderi ved Rosengårdcentret, der ligger et par kilometer fra Black Army klubhuset. På stedet kunne man dog ikke finde spor efter skyderi.

Sådan har det været nogle gange, og det har fået politiet til at spekulere i, om gerningsvåbnet kan være en revolver. I modsætning til en automatisk pistol, så kaster en revolver ikke de afskudte patronhylstre ud.

Men politiet har heller ikke fundet projektiler eller projektilrester på en række gerningssteder. Ordensmagten har derfor også spekuleret i, om der kan være skudt med løst krudt, eventuelt for at skræmme nogen. 

 

01:13 Luk video