I det fynske folks tjeneste

Kenneth Muhs: Det er en rigtig dårlig idé

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs vil have argumenterne på bordet, hvis Nyborg Sygehus skal lukkes.

00:26

Region Syddanmark har i dag fremlagt et omfattende sparekatalog, der skal føre til besparelser på sundhedsområdet for mindst 187 millioner kroner.

Et af forslagene går på at lukke sygehuset i Nyborg. Det er en rigtig dårlig idé, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V).

- Der er rigtig mange gode argumenter for at fastholde et sygehus i Nyborg, og det er det, høringsperioden handler om. Det er nu, vi skal ud og være med til at påvirke beslutningen. Vi skal ind og fortælle, hvorfor det er en dårlig idé at lukke et sygehus i Nyborg - for det er en dårlig idé, siger Kenneth Muhs.

I sparekataloget vurderes det, at der årligt kan spares 18, 78 millioner kroner ved at lukke Nyborg Sygehus og lade sygehuset i Svendborg varetage alle Nyborg Sygehus' tidligere opgaver.

Kenneth Muhs peger på, at der på specialsygehuset i Nyborg findes kompetencer, der bør bevares. Samtidig peger han på, at Nyborgs beliggenhed tæt på Odense Universitets Hospital (OUH) kan blive en vigtig faktor fremover, når OUH når sit kapacitets-maksimum.

- Der er meget debat om kapaciteten på OUH. Vi er det sygeshus, der er tættest på i forhold til at have et samspil med OUH, siger Kenneth Muhs. 

05:41 Luk video