I det fynske folks tjeneste

Massive protester mod regionens spareplaner

Flere tusinde fynboer har skrevet under på en underskriftindsamling, mens gruppen 'Stop lukningen af fødeafdelingen på Svendborg Sygehus også har flere tusinde medlemmer.

03:27

Protestunderskrifter er væltet ind efter det igår blev offentligt, at fødeafdelingen på Svendborg Sygehus er med i Region Syddanmarks store sparekatalog.På Sydfyn frygter de konsekvenserne af at skulle til Odense, når fødslen går i gang.

Mange tusinde har reageret på regionens forslag om at lukke fødeklinkken i Svendborg. Siden i går har flere end 3400 fynboer skrevet under på en underskriftindsamling. Og Facebooksiden ”Stop lukning af fødeafdelingen på Svendborg Sygehus” har i skrivende stund over 6000 medlemmer.

En af de mange tusinde, der har skrevet under på underskriftsindsamlingen, 'Bevar fødeafdeling og akutfunktion på Svendborg Sygehus',  er Julie Drabe, som skal føde sit andet barn til arpil.

 Det har jeg valgt, for det første fordi, at det selvfølgelig vedrører mig enormt lige nu, fordi jeg skal have et barn igen, men det har jeg også, fordi jeg synes, det er vigtigt at slå et slag for, at vi her ud på landet har de samme muligheder, som hvis man vælger at bo i byen, forklarer Julie Drabe.

'Vi vil sende et signal'

Julie er langt fra alene om sin utilfredshed, efter at Region Syddanmark i går fremlagde sit sparekatalog, der lægger op til at rykke fødeafdelingen i Svendborg til Odense.

Andreas Møller er konservativ lokalpolitiker, og han står bag underskriftindsamlingen. Hans kone fødte for en måned siden selv på Svendborg Sygehus, og udsigten til at afdelingen skulle lukke fik ham til i første omgang til at starte en facebook-gruppe.

- Det var en fra gruppen, der sagde, hvorfor starter vi ikke en online underskriftsindsamling? Og det fandt jeg så ud af at gøre. Og det er også gået ret hurtigt allerede her på 25 timer er vi oppe på 2452 underskrivere, så det er ret godt. Og hvis vi når op på 10.000 underskrifter, så er det et ret stærkt signal at sende til regionspolitikerne, siger Andreas Møller.

 

 

Sundhedsudvalg: Vi lytter

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, men i går sagde han følgende til TV 2/Fyn:

- Jeg vil lytte til alle de bemærkninger og indsigelser, der kommer nu her. Nu har vi en høringsfase, og man ser tit i høringsfaser, at der bliver lavet nogle beregninger, der kommer noget argumentation, som er med til at ændre nogle idéer og forestillinger, fortalte Erik Svendsen tidligere til TV 2/Fyn.

Både Andreas Møller og Jule Drabe vil  i hvert fald kæmpe videre for, at det bliver netop fødeafdelingen i Svendborg, der slipper for sparekniven.

 Svendborg Sygehus er ikke kun for folk, der er omkring Svendborg og Faaborg og andre steder. Det er også for folk på øerne, siger Andreas Møller.

Og Julie Drabe er enig.

- Jeg synes, at det er vigtigt at have debatten om, at hvis man bad nogen i storbyerne om at køre 100 kilometer for at komme på skadestuen eller komme til at føde, så ville der være ramaskrig på alle tænkelige måder, men herude der er det en del af vilkårene.

Region Syddanmark skal i alt spare 200 millioner kroner på sundhedsområdet.