I det fynske folks tjeneste

Sygehusbesparelser forventes på plads i dag

I dag bliver det formentlig klart, hvor der skal lukkes sygehuse. Region Syddanmark skal spare 167 mio. kr., og politikerne forventer at kabalen går op i dag.

Regionsrådsformand Stephanie Lose, Venstre og formand for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen, Soc.dem.

1 af 2

De har forhandlet frem og tilbage siden i torsdags, men ifølge TV 2/FYNs oplysninger føler Region Syddanmarks toppolitikere sig nu meget tæt på målet. Så tæt, at de forventer at blive enige i dag om besparelser i Region Syddanmarks sundhedsvæsen for 167 mio. kr. årligt.

Politikerne mødes i dag kl. 17 for at slibe de sidste knaster af aftalen.
TV 2/FYN sender direkte fra pressemøde kl. 19.00.

Det vil næsten uundgåeligt medføre sygehuslukninger, hvor blandt andet Middelfart Sygehus, Nyborg Sygehus og fødeafdelingen i Svendborg er i spil, men i weekenden forlød det, at de fynske sygehuse er blevet fredet. Angiveligt fordi regionsrådets to største partier, Venstre og Socialdemokraterne, er blevet enige om at navigere udenom lukninger på Fyn.

Se her, hvilke sygehuse der er i fare for at blive lukket. 
Artiklen fortsætter under grafikken.

Historien om fredning af de fynske sygehuse fra besparelserne har i sidste øjeblik fået frygten til at brede sig i det sønderjyske.
Gerda Jørgensen, formand for Give Udviklingsråd, som kæmper for at bevare Give Sygehus, frygter at blive offer for en politisk studehandel.

- Hvis det allerede, inden høringen er sat i gang, er aftalt at frede sygehusene på Fyn, så har de jo holdt os hen med snak og for nar, siger Gerda Jørgensen til TV SYD.

Flere regionsrådspolitikere har dog i de seneste dage afvist overfor både TV 2/FYN og TV SYD, at man på forhånd har fredet de fynske sygehuse i forhandlingerne.

Her kan du se, hvilke sparemuligheder, der er i spil. Kataloget indeholder spareforslag for 210 mio. kr.