I det fynske folks tjeneste

Lokal brugs lukker og slukker

Faldende omsætning, underskud og gæld lukker Brugsen i Vester Hæsinge.

Brugsen lukker har formand Ole Worregård meddelt borgerne i Vester Hæsinge. Se tv-indslag fra Brugsen underneden.

"Tak for kampen". Det skriver formand for Vester Hæsinge og omegns Brugsforening, Ole Worregård, i en meddelelse.

Der sættes således punktum for en af Fyns og landets landsbykampe. For knap halvandet år siden kunne man på TV 2/Fyn se, hvordan driftig den lokale Brugsen var. Det skete i forbidnelse med Coops 150 års jubilæum.

Men selv om der var masser af liv i butikken var det ikke nok til at få det til at løbe rundt. Nu skal nøglen drejes for sidste. Helt præcis hvornår vides ikke.

- Det er en meget beklagelig udvikling, at vores Brugs nu må lukke. Det er et tab for os alle, der bor i lokalområdet, for alle dem der plejer at handle i Brugsen og ikke mindst for de mange ansatte, der nu står uden job, skriver Ole Worregård og fortsætter vemodigt:

- Rigtig, rigtig mange har gennem årene knoklet for at fastholde en god og levende dagligvareforretning i området. En forretning som var så meget andet end bare en butik. Det var arbejdsplads for voksne og unge, samlingssted for mange - det var her vi fik aftalt stort og småt. 

Ole Worregård takker alle borgere, frivillige, medlemmer, kunder og banken - alle der har støttet ved at handle i butikken, støttet med andele og donationer og gode råd.

Faldende omsætning dræber

Årsagen til lukningen er simpel: Faldende omsætning, underskud og dermed gæld.

Og selv om 120 borgere deltog i et møde i modten af september stod brugsen ikke til at redde, uddeleren har fundet et andet job og de ansatte er alle blevet opsagt.

- Alle omkring Brugsen har knoklet for at få det til at lykkes. Noget kunne måske være gjort anderledes, andet ikke. Men det ændrer ikke på det grundlæggende, VH Brugsen sælger ikke varer nok til at kunne få en rentabel drift, skriver Ole Worregård.

Se herunder TV 2/Fyns indslag fra Coops 150 års jubilæum 4. maj 2016.
Her sendte vi direkte fra Vester Hæsinge Brugs:

20:07 Luk video