Carl Holst fik personlig sproghjælp

Den tidligere regionsrådsformand fik engelskkurser for 133.000 skattekroner. "Problematisk," mener professor

Det var ikke bare medietræning, som Carl Holst (V) brugte tusindvis af skattekroner på, mens han var regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Den omstridte politiker fik også intensiv engelskundervisning med enelektioner og konsulentbistand for 133.000 kroner gennem fem år. Det viser bilag fra Region Syddanmarks HR-afdeling, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Der har siden 2010 været opmærksomhed omkring Carl Holsts omgang med skattekroner.

Da kom det frem, at Carl Holst som regionsrådsformand i Region Syddanmark havde fået medietræning for 150.000 kroner.

Det stod på i 2008, og samme år indledte Holst altså et intensivt forløb med engelskundervisning på 131 enelektioner over fire år. Det blev suppleret med konsulentbistand til oversættelsesopgaver samt korrekturlæsning af taler og telefonmøder.

Til sammenligning har Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland, haft 30 enelektioner i engelsk på sin regions regning, siden hun satte sig i formandsstolen i 2007. Det har en samlet pris af 20.845 kroner.

Ulla Astman oplyser til Fyens Stiftstidende, at hun har medarbejdere til at hjælpe, hvis der er behov for assistance til for eksempel skriftlige opgaver, der kræver mere tid.

Professor i økonomistyring på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh mener, at Carl Holsts forbrug af engelskundervisning er endnu mere problematisk end den skattebetalte medietræning.

Ifølge Per Nikolaj Bukh er engelskundervisning i endnu mindre grad relateret til funktionen som forvaltningschef i regionen end politikeren bag embedet. Ifølge reglerne skal den slags udgifter komme regionen til gavn - ikke politikeren, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge Carl Holst var det forretningsudvalget i Region Syddanmark, hvor Holst selv var formand, der besluttede at tilbyde undervisningen til regionens formandskab på grund af mange internationale aktiviteter.

- Jeg havde behov for at holde det ved lige og få det genopfrisket. Jeg har ikke noget stort sprogøre, men ville gerne kunne repræsentere regionen på en god måde, siger han til Fyens Stiftstidende.