I det fynske folks tjeneste

Carl Holst: Jeg har aldrig oplevet partiskhed i regionen

Region Syddanmark skal onsdag drøfte regelsæt for politisk arbejde for de ansatte. Tidligere regionsrådsformand Carl Holst afviser, at sagen har sammenhæng med den igangværende sag mod ham selv.

Carl Holst afviser, at regionens nye tiltag skyldes hans tid som regionsrådsformand. Foto: TV SYD

Carl Holst siger til jv.dk, at han aldrig har oplevet partiskhed i regionen. Udtalelsen kommer efter, at det er kommet frem, at forretningsudvalget i Region Syddanmark onsdag skal drøfte et omfattende sæt regler for de ansattes politiske virke.

I punkt 19 på dagsordenen for Forretningsudvalget onsdag står der:

- Erfaringen fra tidligere valg har vist, at det er en fordel at opstille visse praktiske retningslinjer for forskellige situationer, der kan opstå i forbindelse med afholdelse af valget, herunder i forbindelse med den forudgående valgkamp.

- Det er et krav, at regionens medarbejdere er upartiske i udførelsen af deres arbejde – men der findes ikke derudover konkrete regler for, hvilke rammer der gælder for betjeningen af politikere i forbindelse med valget.

Det nye regelsæt fastlægger blandt andet regler for udarbejdelse af materiale for politikerne, taleoplæg, brug af regionens foto og logo, samt indvielser og konferencer.

Læs også Region advarer mod ny Carl Holst-sag

Afviser sammenhæng

Statsforvaltningen afgjorde i november 2015, at Carl Holsts daværende kommunikationsmedarbejder i regionen Christian Ingemann Nielsen havde udført "ulovligt" valgkampsarbejde for Carl Holst. En sag som fortsat undersøges af politi og  rigsadvokat.

Men den sag har ikke noget med partiskhed at gøre, mener Carl Holst.

- Det kørte ikke på hans rådgivning. Afgørelsen gik på, hvorvidt Christian Ingemann Nielsen måtte yde partipolitisk frivilligt arbejde ved siden af sit erhverv. Det mente Statsforvaltningen ikke, og det er jeg uenig i. Derfor er jeg glad for, at politiet undersøger, om Statsforvaltningen havde ret, siger  Carl Holst til jv.dk.