Carl Holst: Jeg har været en lykkelig forsvarsminister

Blot 93 dage fik Carl Holst (V) som forsvarsminister. Han hævder dog at have haft en "lykketid" på posten.

For anden gang på tre måneder var Carl Holst (V) til ministeroverdragelse i Forsvarsministeriet, men onsdagens tur, hvor stafetten skulle gives videre til partifællen Peter Christensen, var formentlig den sværeste for Holst.

Trods sine blot 93 dage som forsvarsminister har Carl Holst dog været lykkelig i jobbet, siger han.

- Man siger, at en ministers lykkeligste tidspunkter er den første og den sidste tur i en ministerbil.

- Sådan har jeg ikke haft det. Jeg har haft en lykketid som forsvarsminister. Og jeg ville ønske, at jeg kun kunne have været forsvarsminister, siger Holst, som tilføjer:

- I min korte tid har Forsvaret sat større præg på mig, end jeg har sat på Forsvaret.

Efter en række "møgsager" valgte Holst tirsdag at trække sig som forsvarsminister.

Senest har sagen om, at Carl Holst tilsyneladende har brugt Region Syddanmarks daværende ansatte Christian Ingemann Nielsen som sin personlige hjælper i forbindelse med folketingsvalget i sommer, overskygget alt.

Tirsdag aften blev Peter Christensen ifølge ham selv ringet op og tilbudt jobbet som forsvarsminister af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Peter Christensen og Carl Holst kender hinanden fra Sønderjylland, hvor de begge kommer fra. Derfor er Holst trods alt glad for, at netop Peter Christensen overtager forsvarsministerjobbet, lyder det fra Holst.

Indkøb af kampfly og Forsvarets pressede økonomi skal Peter Christensen blandt andet tage sig af.

- Omkring materielle anskaffelser får man det til at lyde, som om det kun er kampfly, men det er det ikke. Men det er også kampfly, og det kender vi to jo til med den barndom, vi har haft ved siden af hinanden, siger Carl Holst.

Han gav Peter Christensen et F-16-modelfly i forbindelse med overdragelsen.

- Valget af type og antal betyder noget for Forsvaret. Det betyder noget for det område, vi kommer fra, så tag en beslutning, som også bliver til gavn for det område, vi kommer fra, siger Holst til Peter Christensen.

Carl Holst fik den anden vej et egetræ af sin afløser.

- Når jeg tænker på dig, så tænker jeg på et egetræ. I den store storm i 1999 væltede tusindvis af træer, men egetræerne blev stående, fordi de har stærke rødder, og det har du også, siger Peter Christensen til Carl Holst.

Peter Christensen blev ved valget 18. juni ikke genvalgt til Folketinget, og han meddelte kort tid efter, at han stoppede helt i dansk politik. Tre måneder senere er han tilbage.