Flertal klar til at politianmelde Carl Holst

Der tegner sig et politisk flertal for at politianmelde Carl Holst, når Region Syddanmark i morgen skal behandle sagen om embedsmisbrug.

I fredags slog Statsforvaltningen fast, at Carl Holst har gjort ulovlig brug af Christian Ingemann, der ellers var ansat af regionen i projektet "Smart vækst og Velfærd", til at føre folketingsvalgkamp for sig.

Nu viser en rundspørge foretaget af TV Syd og TV 2/FYN at et stort flertal blandt politikerne i region syddanmark er parate til at indgive en politianmeldelse. Også Carl Holst partikammerater i Venstre melder nu klart ud.

- Når Statsforvaltningens udtalelse er så klar om, at der er begået noget ulovligt, kan vi ikke bare sidde på hænderne. Hvis der er foregået noget ulovligt i vores hus, må det være en sag for politiet at afgøre om de har nok til at rejse en sigtelse. Så derfor mener vi i Venstre, at vi bør indgive en politianmeldelse, siger regionsrådsformand Stephanie Lose til TV 2/FYN søndag.

Redegørelsen fra Statsforvaltningen bliver behandlet i regionsrådet i Region Syddanmark mandag, og her vil Venstre også give udtryk for et ønske om, at man skal bede politiet kigge på om flere andre end Carl Holst har begået noget ulovligt.

- Vi bør bede dem se om der er anledning til at der skal være konsekvenser for ikke alene Carl Holst men også de andre implicerede. I praksis vil det nok betyde direktionen eller regionsdirektørerne, siger Stephanie Lose (V).

TV 2/FYN følger mandagens møder i Regionshuset i Vejle - se med på TV 2/FYN fra klokken 14 - og hold øje med tv2fyn.dk og vores facebookprofil.