Forvaltningsekspert: Pinagtigt og uholdbart

Sundhedsdirektør Jens Elkjærs situation som offentlig leder i Region Syddanmark er betændt efter, at hans politiske chef har udtrykt mistillid til ham. Det vurderer professor i offentlig ledelse.

- Det er en pinagtig situation, og det er ikke holdbart på længere sigt, at formanden for det udvalg som skulle være den nærmeste forsatte for en direktør udtrykker mistillid til ham, siger Kurt Klaudi, der er professor i statskundskab ved SDU og forfatter til flere bøger om offentlig ledelse. 

Hans vurdering af situationen på chefgangene i Region Syddanmark kommer efter, at formanden for sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen(S) onsdag udtrykke mistillid til Jens Elkjær. 

- Region Syddanmark bløder og er præget af dårlig omtale. Tilliden kan kun blive reetableret med et helt nyt hold, lød det fra Poul Erik Svendsen, Soc.dem., til TV 2/Fyn.

 

 

 

Formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose(V) har taget afstand fra sin næstformands udtalelse, og bakker indtil videre op om Jens Elkjær som sundhedsdirektør. 

Men selvom et flertal i Regionsrådet ikke vil fyre sundhedsdirektør, kan situationen hurtigt blive uholdbar.

- Han er afhængig af i længden at kunne samarbejde med ham og formanden, så det er uholdbart, siger Kurt Klaudi.