Holst: Jeg fortsætter som medlem af Folketinget

Carl Holst bliver på Christiansborg, selvom han stopper på posten som forsvarsminister, siger han til Ritzau.

Venstres Carl Holst vil fortsætte som medlem af partiets folketingsgruppe. Det siger han til Ritzau efter beslutningen om at træde tilbage som forsvarsminister.

Dermed bliver det ikke et farvel til landspolitik, selvom tiden som minister nu er slut for den tidligere formand for Region Syddanmark.

Ved folketingsvalget blev Carl Holst valgt ind på et kredsmandat i Sydjyllands Storkreds, og dermed er det op til ham selv, om han vil fortsætte på Christiansborg.

Carl Holst vil nu tale med Venstres gruppeformand, Søren Gade, om muligheden for at få ordførerskaber, så han kan bidrage til folketingsgruppens arbejde.

- Jeg glæder mig til at give mig i kast med de opgaver, som venter der, siger Carl Holst.

Ifølge Carl Holst havde han selv truffet beslutningen om at træde tilbage, inden han tirsdag talte med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Forud er gået tre måneder som næsten konstant har været præget af personsager. Først var der sagen om Holsts eftervederlag fra Region Syddanmark til mere end 800.000 kroner og senest mistanken om, at han har brugt en embedsmand i sin personlige valgkamp.

De mange sager er årsagen til, at Holst traf sin beslutning:

- Jeg ringede til Lars Løkke og sagde, at med det mediefokus, der var på sager om noget, der ikke havde med jobbet som forsvarsminister at gøre, så kunne jeg ikke både håndtere sagerne og være forsvarsminister.

- Jeg ønsker at være forsvarsminister, men sagerne betyder, at jeg ikke kan gøre det på en måde, som Forsvaret har fortjent, siger Carl Holst.

Spørgsmål: Er det din egen beslutning at træde tilbage, eller har du oplevet et pres fra personer i Venstre?

- Det er 100 procent min egen beslutning. Jeg har ikke været under noget pres. Jeg har oplevet både omsorg, venlighed og støtte blandt medlemmerne af folketingsgruppen og ministerkollegerne, siger den afgåede forsvarsminister.

Venlighed og omsorg har der til gengæld ikke været så meget af i medierne, kan man fornemme på Carl Holst:

- Jeg har i dag oplevet en række påstande, som forskellige medier har bedt mig om at forholde mig til.

Spørgsmål: Hvad var det for påstande?

- Det er sager fra min tid som formand i Region Syddanmark, fx en konference. Jamen, alle mulige sager. Altså, pointen er, at jeg ønsker at være forsvarsminister, men for at være forsvarsminister så skal jeg også kunne håndtere forsvarets udfordringer.

- Jeg har i hele det her forløb været konfronteret med en række sager, hvis indhold jeg ikke kan genkende. Sager som skygger for regeringens og mit arbejde, og sager som måske heller ikke var 100 procent belyst, før de kom til mig.

Spørgsmål: Har medierne været urimelige i de måneder, hvor du har været minister?

- Nej, jeg har ikke noget forhold til mediernes gøren og laden. En sømand brokker sig ikke over havet, og en folkevalgt brokker sig ikke over medierne. Det er også min tilgang.

Spørgsmål: Fortryder du noget i din tid som forsvarsminister?

- Jeg vil ikke sige, at der er noget, jeg fortryder, men der er da ting i forløbet, jeg kunne have gjort anderledes og ville have gjort anderledes. Men jeg har det sådan, at jeg ikke ser bagud, jeg ser fremad, siger Carl Holst.

Oversigt

    Oversigt