I det fynske folks tjeneste

Igen: Carl Holsts brug af skattekroner skal undersøges endnu engang

Onsdag besluttede forretningsudvalget i Region Syddanmark at igangsætte endnu en undersøgelse af Carl Holsts brug af offentlige midler som regionsrådsformand.

Carl Holst slipper ikke for endnu en ekstern advokatundersøgelse.

Afgørelsen har bølget frem og tilbage i Region Syddanmark, men nu har regionens forretningsudvalgt endeligt besluttet at undersøge om den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) misbrugte offentlige midler i sin tid i regionen. 

Læs også Ankestyrelsen giver grønt lys for ny Carl Holst-rapport

Derfor åbnes sagen om Carl Holst endnu engang. 

Beslutningen er truffet, efter at Ankestyrelsen den 1. august gav tilladelse til endnu en undersøgelse. Dermed kan Region Syddanmark lovligt bruge penge på at få eksterne advokaterne til at undersøge, om der er grundlag for at rejse en erstatningssag mod den tidligere formand. 

Undersøgelsen er ønsket af Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Konservative og skal blandt andet redegøre, om Carl Holsts mod reglerne brugte en regionsansat i sin personlige valgkamp.

Tidligere har både et eksternt advokatfirma, politiet, Rigsadvokaten og Region Syddanmarks egne jurister undersøgt sagen. Det har flere medlemmer i forretningsudvalget funder utilstrækkeligt, og derfor igangsættes endnu en ny undersøgelse.

Det forventes, at den nye rapport præsenteres for regionen om en måned.