I det fynske folks tjeneste

Nye Borgerlige: - Kun advokater tjener på Carl Holst-sag

Modstand mod regionsrådets planer om at anlægge erstatningssag mod Carl Holst. Nye Borgerlige mener, at det er spild af penge.

Et flertal af regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet, at regionen skal forsøge at få penge tilbage fra den tidligere formand Carl Holst (V) for misbrug af offentlige kroner - uanset om politiet rejser en straffesag eller ej. Men Nye Borgerlige stemte imod med deres to stemmer.

Jeg mener, at det kun bliver advokater, der kommer til at tjene på en erstatningssag mod Carl Holst

Holger Gorm Petersen

- Jeg mener, at det kun bliver advokater, der kommer til at tjene på en erstatningssag mod Carl Holst. Af sagsfremstillingen fremgik det, at regionen lige nu vurderer, at der ikke er nok dokumentation til at fastslå ansvarsforhold - og dermed heller ikke nok til at vinde en retssag, fortæller Holger Gorm Petersen til TV 2/FYN. 

Læs også Betal, Carl Holst! - Ellers ses vi i retten

Normalt har Nye Borgerlige kun Holger Gorm Petersens ene mandat i regionsrådet, men ved det omtalte møde var René Lundegaard fra Nordfyn indkaldt som suppleant for et Dansk Folkeparti-medlem. Lundegaard repræsenterer nu Nye Borgerlige og stemte derfor sammen med Holger Gorm Petersen imod et sagsanlæg mod Carl Holst.

- Jeg synes, det tangerer en hetz mod Carl Holst, siger Holger Gorm Petersen. 

Hvis politiet imod Holger Gorm Petersens forventning ender med at rejse en straffesag mod Carl Host, vil Nye Borgerlige genoverveje deres indstilling til at søge om økonomisk erstatning på regionens vegne.