I det fynske folks tjeneste

Politiet er klar: Nu skal Carl Holst afhøres

Politiet har lavet en mundtlig aftale om afhøring af den tidligere regionsrådsformand i denne måned, oplyser Carl Holsts advokat.

Carl Holst. Foto: Peter Leth-Larsen/Fynske Medier

Efter flere måneders efterforskning er politiet nu klar til at afhøre den tidligere regionsrådsformand Carl Holst. Det skriver DR Syd.

Carl Holst blev i efteråret politianmeldt af sine tidligere kollegaer i Region Syddanmark på grund af mistanke om misbrug af regionens penge.

Nu har politiet lavet en mundtlig aftale om afhøring af den tidligere regionsrådsformand i denne måned.

Det fortæller Carl Holsts advokat Karoly Németh til DR Syd. Han vil dog ikke oplyse, præcis hvornår i september Carl Holst skal afhøres.

Sagens vigtigste biperson, rådgiveren Christian Ingemann, bekræfter, at han allerede har været til samtale hos Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Christian Ingemanns løn blev i sin tid udbetalt fra regionens kasse, men en undersøgelse foretaget af Statsforvaltningen for regionen viste senere, at han ud over at passe sit arbejde i regionen også arbejdede for at få daværende regionsrådsformand Carl Holst i Folketinget.

Også tidligere regionsdirektør Jens Elkjær bekræfter at have snakket med politiet.

Daværende regionsdirektører Mikkel Hemmingsen og Jakob Steengaard Madsen ønsker ikke at fortælle, om de endnu har været til afhøring.

Politiet vil hverken be- eller afkræfte, at Carl Holst skal afhøres i september.

Efterforskningen forventes af være afsluttet i år. Herefter vil det vise sig, om politiet vil oprette sigtelser i sagen