Politisk redaktør: Jens Elkjærs dage er talte

TV 2/FYNs politiske redaktør mener, at Region Syddanmarks sundhedsdirektør kan være en færdig mand.

Skandalerne har klæbet sig til Region Syddanmark gennem længere tid. Og det fik onsdag næstformand Poul Erik Svendsen til at kræve et helt nyt hold. 

Den udtalelse er et kæmpe problem, mener TV 2/Fyns politiske redaktør, Jesper Buch. De to bør nemlig have et godt og fortroligt samarbejde. 

- Det har jeg meget svært ved at se, at man kan have det, når man for åbent tæppe har stillet Elkjær et mistillidsvotum. 

- Det her er jo ikke en bolchebutik. Vi snakker om et sygehusbudget på over 20 mia. kroner. Vi snakker investeringer på op mod syv mia. kr. Det er jo et kolossalt stort problem, hvis de to ikke kan have et tillidsforhold til hinanden, siger Jesper Buch. 

At udtalelsen faldt inden mødet kan kun tolkes på en måde. 

- Det er en skjult dagsorden. Det kan kun være et forsøg på at underminere Elkjærs position. Hans dage er talte, lyder det fra Jesper Buch. 

Hvordan Jens Elkjærs skæbne ser ud er endnu uvist, men Jesper Buch tror, at et offentligt mistillidsvotum til Elkjær kan blive begyndelsen til enden på hans karriere som sundhedsdirektør.

- Vi ved, at det her har været genstand for en drøftelse, vi ved ikke hvad der er blevet besluttet eller hvad det er mundet ud i. Men det sætter spekulationer i gang, for os der følger det udefra, om, at nu er der måske taget hul på en proces, som betyder, at Jens Elkjærs dage i Region Syddanmark er ved at være talte, siger Jesper Buch.