Se rapporter: Ændrede Holst-bilag kan ikke opklares

Region Syddanmark drøfter mandag både Statsforvaltningens og Kromann Reumerts rapporter om Carl Holst. Se dem begge her.

Selv om et kendt advokatfirma nu i halvanden måned har gennemtrawlet store dele af Region Syddanmarks administration, så er det ikke lykkedes at finde ud af, hvem der i to tilfælde har bedt om at få daværende regionsrådsformand Carl Holsts navn slettet fra en faktura. Det fortæller DR Fyn.

Målet var angiveligt at skjule, at regionen havde betalt dels for taler til Carl Holst og dels for sprogtræning til den daværende regionsrådsformand. Og fakturaerne blev da også rettet, så det ikke længere var tydeligt, at Holst var modtager af ydelserne.

Men den endelige rapport, som mandag lander på regionens bord, har ikke kunnet opklare, hvem der ændrede i fakturaerne og hvorfor.

Den beskriver til gengæld et Regionshus i Vejle præget af frygt for den øverste ledelse og en stor angst blandt medarbejderne for at begå fejl.

Advokatfirmaet mener, at i hvert fald en del af de taler, som blev betalt i den ene faktura, lå uden for det, som regionen burde betale for, og rapporten antyder, at det var angst for at sige fra over for den øverste ledelse, der førte til ændringerne omkring bilagene.

Carl Holst fastholder, at både taler og sprogundervisning var helt rimeligt for ham som regionsrådsformand. Han afviser dog samtidig over for DR Fyn, at han havde noget at gøre med, at hans navn blev pillet af regningerne.

Advokatrapporten har da heller ikke på nogen måde kunne pege pilen direkte mod Holst som den, der gav ordren til, at hans navn skulle slettes fra regningerne.