Statsforvaltning: Holst brugte pressemand ulovligt

Carl Holst brugte en ansat i Region Syddanmark til at føre valgkamp, hvilket er ulovligt, fastslår afgørelsen fra Statsforvaltningen, som regionen modtog fredag.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) brugte som formand for Region Syddanmark en ansat i regionen til at bistå i valgkampen. Det er ulovligt, fastslår Statsforvaltningen.

Jeg konstaterer, at Statsforvaltningens afgørelse er ret klar. Nu vil jeg bruge weekenden på at læse redegørelsen grundigt igennem, siger Stephanie Lose.

"Statsforvaltningen vurderer, at der blandt de opgaver, som en tidligere medarbejder varetog som regionsansat, i et større omfang er indgået bistand til førelse af valgkamp til den daværende regionsrådsformand i forbindelse med folketingsvalget i juni 2015. Det er Statsforvaltningens opfattelse, at en region ikke inden for lovgivningens rammer kan stille en medarbejder i regionen til rådighed for sådan bistand", lyder det i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Den nuværende formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, vil nu sætte udtalelsen på dagsordenen.

- Jeg konstaterer, at Statsforvaltningens afgørelse er ret klar. Jeg sætter nu udtalelsen på dagsordenen til møderne i forretningsudvalget og regionsrådet på mandag. Så forventer jeg, at medlemmerne er indstillede på at behandle den, selvom det er med kort varsel, så regionsrådet hurtigt kan beslutte, hvad der skal gøres. Nu vil jeg bruge weekenden på at læse redegørelsen grundigt igennem, siger Stephanie Lose.

Statsforvaltningen foretager sig ikke yderligere i sagen.