I det fynske folks tjeneste

Mor og musiker: Maria dyster i fløjtekonkurrence og har baby med

Maria Storm Steinaa holder nerverne i ro på sin første konkurrencedag. Både fordi hun har prøvet det før, og fordi hun har sin nyfødte baby med.

01:07

Maria Storm Steinaa (til højre) er rutineret deltager ved Carl Nielsen International Competition. Denne gang har hun en to måneder baby med til konkurrencen.

Mange af deltagerne ved Carl Nielsen International Competition begynder nu at komme under pres. Allerede på konkurrencens anden dag bliver 12 deltagere sendt hjem.

Men Maria Storm Steinaa tager det rimelig roligt. Hun skal på scenen første gang fredag, og har prøvet at konkurrere før, også som deltager ved Carl Nielsen-konkurrencen i Odense.

Den 25-årige fløjtenist har planlagt bestemte praktiske rutiner, som hun gennemgår i løbet af fredagen for at præstere det bedste, hun kan.

Og så er der Isabella - Maria Storm Steinaas to måneder gamle datter. Hun er med hele vejen ved den store musikkonkurrence i Odense. 

Læs også Vindermentalitet: Jonas tænker på alt andet end at vinde konkurrencen

- Isabella dikterer ligesom, hvordan det hele fungerer. Når hun er glad, så kan jeg øve og gøre de ting, jeg skal. Og når hun ikke er glad, så må jeg amme eller tage mig af hende. Sådan er det, siger Maria Storm Steinaa.

Du kan høre Maria Storm Steinaa uddybe, hvordan hun tackler sin første konkurrencedag i klippet øverst i denne artikel.

Flere konkurrencer fredag

Fredag kører både klarinet- og fløjtekonkurrence på samme tid. Begge konkurrencer kan følges live på tv2fyn.dk/carl.

Det samme kan formidlingen fra TV 2/Fyns Carl Nielsen-studie, hvor der i løbet af fredag eftermiddag og aften vil være gæster i studiet. Første gang klokken 13, hvor ungdomsjurymedlem Frida Juul Lunde er gæst sammen med musikentusiast Klaus Knakkergaard.

Læs også Katastrofe: Første klarinet gået i stykker

Fredag aften kommer også det dramatiske øjeblik, hvor klarinet-juryen annoncerer, hvilke 12 deltagere, der går videre.

Musikformidler Ole Kiilerich kommenterer i løbet af dagen på nyheder fra Carl Nielsen-konkurrencen, og klokken 19.30 rundes dagen af efter juryens afgørelse sammen med Benedicte Hofbauer, som er medlem af ungdomsjuryen.