I det fynske folks tjeneste

Assens følger trop: Sådan hjælper de pressede virksomheder

Selv om kommunen vil betale regninger for 60 millioner kroner med det samme, er det kun et lille beløb, der er til private virksomheder, siger Assens’ borgmester. 

Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor mange af de erhvervsdrivende er pressede og ramt på indtjeningen, siger Assens' borgmester.

I weekenden meldte Nyborg Kommune og Svendborg Kommune ud, at kommunerne vil fremrykke betalinger til private leverandører, i håbet om at mindske nogle af de negative økonomiske konsekvenser som følge af coronavirus.

Læs også Corona: Kommuner betaler fynske virksomheder med det samme

Nu følger Assens Kommune trop. Hvis en privat leverandør til kommunen ønsker det, kan den modtage betaling straks. Normalt betales først 30 dage, efter varen er leveret.

- Vi vil gerne række en hånd frem til virksomhederne, og her var en oplagt mulighed for at gøre noget, siger Assens’ borgmester, Søren Steen Andersen (V), i en pressemeddelelse. 

Alle medlemmer af Økonomiudvalget er enige i beslutningen. Det samme var tilfældet i Nyborg Kommune. 

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor mange af de erhvervsdrivende er pressede og ramt på indtjeningen. Derfor er jeg glad for, at vi i Økonomiudvalget er enige om at fremrykke betalingerne til vores private leverandører, siger borgmesteren.  

Kun lille del af millionbeløb til private

Søren Steen Andersen oplyser til TV 2/Fyn, at der er tale om 5.350 fakturaer til en samlet værdi af i omegnen af 68 millioner kroner. 

Det betyder dog ikke, at kommunen nu og her skyder 68 millioner kroner ud i samfundet for at hjælpe erhvervslivet. 

- De fleste af pengene er mellem offentlige instanser, så det er kun en lille del af beløbet, der er til det private, siger Søren Steen Andersen til TV 2/Fyn. 

Følger efter Nyborg og Svendborg

I Nyborg er der tale om fakturaer for omkring 30 millioner kroner. 

- Vi har som kommune en forpligtelse til at gøre vores bedste for at hjælpe alle dele af samfundet gennem den situation, vi står i lige nu, siger borgmester Kenneth Muhs (V). 

I Svendborg er der tale om fakturaer for omkring 60 millioner kroner. 

- Det er et lille skridt, hvor vi kan hjælpe virksomhederne i vores lokalområde. Ifølge tal fra vores økonomiafdeling drejer det sig om 60 millioner kroner, som vi vil betale hurtigere, så vi kan være med til at sikre, at virksomhederne ikke bliver økonomisk og likviditetsmæssigt presset som følge af coronavirussen, siger Svendborgs borgmester, Bo Hansen (S).

Også i Odense Kommune arbejdes der på at lave et lignende tiltag i denne uge.