I det fynske folks tjeneste

Café leverer madpakker til hjemløse og udsatte

Nu kan hjemløse og socialt udsatte igen få mad, selvom vi alle er isoleret til vores hjem og for os selv den kommende tid.

Nu kan hjemløse og socialt udsatte igen få mad til aften, fordi Odense Kommune og en lokal café har indgået et samarbejde. Foto: Morten Albek

Ingen skal gå sultne i seng under den corona-tvungne nedlukning af væresteder og behandlingssteder i Odense. Heller ikke hjemløse og socialt udsatte

De næste 14 dage er vi alle isoleret i vores hjem, så vidt det er muligt, som følge af coronavirus. Det er vi for at undgå smittespredning af sygdommen. 

Det er en løsning, jeg er rigtig glad for,

Brian Dybro (SF), rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune. 

Men hvad gør de personer, der til daglig er afhængige af at få hjælp fra væresteder med for eksempel aftensmaden? 

Værestederne i blandt andet Odense er nemlig lukket, og behandlingsstederne i Odense kører på lavt blus. Det giver udfordringer for udsatte mennesker i byen. 

- Det er et problem, for vi skal kunne hjælpe dem. Derfor har vi lavet en ordning, hvor vi hver dag uddeler 150 sandwich til socialt udsatte, siger Brian Dybro (SF), rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune. 

Samarbejde med café

Odense Kommune har indgået samarbejde med den lokale leverandør Becco. Sammen vil de i den kommende tid, hvor vi alle er tvunget hjem af coronavirus, sikre mætte maver hos byens hjemløse og socialt udsatte. 

Læs også En fynbo får svar: Arbejder på akutpladser til de hjemløse

- Det er både vi og caféen glade for, fordi de heller ikke har nogen kunder. Så det er også en god hjælp til en lokal erhvervsdrivende, siger Brian Dybro. 

- Det handler dog først og fremmest om, at vi skal hjælpe socialt udsatte, som er særligt hårdt ramt i denne tid. Det er en løsning, jeg er glad for, siger Brian Dybro. 

Få ad gangen får madpakker

Torsdag meddelte Statsministeren, at vi som befolkning ikke må være i samlinger på mere end ti personer ad gangen den kommende tid. Forbuddet gælder fra i dag onsdag klokken ti. Derfor er der hellere ikke flere end ti socialt udsatte ad gangen, der kan få en madpakke. 

- Det har Kirkens Korshær helt styr på, det er tryg jeg ved, siger Brian Dybro. 

Foreløbigt gælder aftalen om madpakker de næste otte dage fra torsdag. Det drejer sig kun om hverdagene. Men det lyder fra rådmanden, at aftalen selvfølgelig skal fortsætte, hvis isolationsperioden forlænges. 

Historien her er udviklet på baggrund af et spørgsmål stillet til os af Gabriella Toth. 

Har du et spørgsmål til os om corona-situationen på Fyn, kan du stille det her: