I det fynske folks tjeneste

Fortsat højt smitteniveau: Påbud mod besøg på plejehjem i Faaborg-Midtfyn 

Mandag er yderligere to personer i Faaborg-Midtfyn Kommune testet positive for corona. Derfor indføres der nu yderligere restriktioner på kommunens plejehjem. 

00:40

Incidenstallet er fortsat tårnhøjt i Faaborg-Midtfyn Kommune. Derfor indføres der nu påbud mod besøg på plejehjem. Video: Jeanette Torndahl Fournier/Redigering: Mie Flyttov/Foto: Alexander Aagaard

Mandag er incidenstallet i Faaborg-Midtfyn Kommune steget til 81,5. Samtidig er yderligere to personer i kommunen testet positive for corona siden søndag. 

Læs også Stigende smitte i Faaborg-Midtfyn: Timelange køer til test

Dermed er 42 personer i kommunen testet positive inden for de seneste 14 dage. Det har resulteret i en markant stigning i incidenstallet i forhold til fredag, hvor incidenstallet lå på 64,1. Torsdag var tallet 52,5. 

Incidenstallet dækker over, hvor mange borgere, der er smittet per 100.000 indbyggere i kommunen de seneste syv dage. Kommuner, hvor incidenstallet stiger til over 20, kommer på myndighedernes observationsliste. Tallene opgøres af Statens Serum Institut. 

Påbud mod besøg på plejehjem

Derfor har Faaborg-Midtfyn Kommune mandag eftermiddag fået påbud mod besøg på kommunens plejehjem. 

Læs også Efter stort smitteudbrud: Besøgende på plejehjem skal bære mundbind

Det bekræfter Siggi Kristoffersen, vicekommunaldirektør i Faaborg Midtfyn Kommune. 

- Vi har lige fået at vide fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at de senere i dag vil give os et egentligt påbud, som lukker plejehjemmene for besøg, forklarer han. 

Siggi Kristoffersen fortæller, at han ikke er overrasket over udmeldingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Styrelsen mener, at smitteniveauet er for højt, så nu lukker de midlertidigt, og vi ved ikke hvor længe endnu. Det bliver midlertidigt ligesom i foråret, så det er kun i den sidste fase af livet, at pårørende må komme ind på plejehjemmene.