I det fynske folks tjeneste

Kan du hjælpe sundhedssystemet? - Så er det denne vej

Myndighederne har gjort det nemmere for virksomheder at stille sig til rådighed i "Danmark hjælper Danmark"-kampagnen.

Nyborg Destilleri er i gang med en produktion af sprit til desinfektion af danske hænder. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Med en simpel kontaktformular gør myndighederne det nemmere for virksomheder, at stille sig til rådighed i bekæmpelsen af smitte af coronavirussen covid-19.

Læs også Følg corona-situationen: En million mennesker er døde med covid-19

Der har de seneste dage været lokal mangel på værnemidler som for eksempel åndedrætsværn, visirer og håndsprit i sundhedsvæsenet.

Sundhedssektoren risikerer således at løbe tør for værnemidler og andet vigtigt udstyr som covid-19-tests i kampen mod coronavirus.

Blandt andre Nyborg Destilleri har midlertidigt stoppet produktionen af spiritus og vil levere sprit til desinfektion af danske hænder.

På mandag eftermiddagens pressemøde fra Statsministeriet siger Stephanie Lose, formand i Region Syddanmark og formand for regionerne, at der arbejdes "intenst på at få fyldt lagrene op".

Sundhedssektoren er i bekneb for række udstyr som alkoholswabs, flasker i lommestørrelse til håndsprit, diverser masker, sikkerhedsbriller og visir.

Kan du hjælpe "Danmark hjælper Danmark", så kom videre ved at klikke på dette link, hvor der er en formular.

Læs også Gartnerier i opråb til regeringen: - Vi mangler hjælp