Nedlukning forlænget: - Vi vil ikke gøre andet end at bakke op

Formanden for Dansk Industri på Fyn, Poul Strandmark, bakker op om statsminister Mette Frederiksens melding om, at Danmark fortsat skal være delvist lukket ned.

Det kom ikke bag på formanden for Dansk Industri på Fyn, Poul Strandmark, at statsminister Mette Frederiksen (S) på mandagens pressemøde i Statsministeriet meddelte, at den delvise lukning af Danmark er forlænget.

- Det var forventet.

- Vi må stole på, at det er det rigtige. Og vi vil ikke gøre andet end at bakke op om det, siger Poul Strandmark til TV 2/Fyn.

Han tilføjer, at det kommer til at koste virksomhederne enorme summer - specielt vil det fortsat ramme oplevelsesindustrien over en bred kam.

Lige nu kræver det et utroligt sammenhold, siger formanden og spår, at vi får et andet Danmark, når coronakrisen er ovre. 

- Så skal vi lytte til alle gode røster. Men det kommer til at koste på alle felter - der kommer en gigantisk regning, som skal betales.

Poul Strandmark fortæller, at Dansk Industri på Fyn har opfordret sine medlemmer til at byde ind, hvis de kan hjælpe myndighederne med produktion af værnemidler. 

- Vi rundsendte en opfordring i sidste uge om, at man skal melde ind til myndighederne, siger han.

En virksomhed, som har meldt sig, er Nyborg Destilleri. Her har man midlertidigt stoppet produktionen af spiritus og sadlet om til sprit til desinfektion af danske hænder.

Hvor finder man arbejde nu?

Stig Møller, formand for 3F Odense Industri, siger til TV 2/Fyn, at forlængelsen frem til påske ikke behøve at betyde fyringer.

- Men hvis virksomhederne ikke vil bruge de muligheder, der ligger i trepartsaftalen, så er det opsigelser, vi må se komme.

Netop trepartsaftalen handler blandt andet om kompensation for løn, faste udgifter og aflysninger. Og de muligheder bruges konstruktivt ude i virksomhederne.

- Vores tillidsfolk fortæller, at der snakkes meget ude på virksomhederne om, hvad man kan gøre i situationen, for det værst tænkelige scenarie er opsigelser. For hvor går man hen og finder andet arbejde nu?, siger Stig Møller.

Han tilføjer, at det "ikke er voldsomt endnu", men kan blive det jo længere corona-krisen har sit greb om Danmark, og regeringen bliver nødt til at inddæmme coronavirussen covid-19 med restriktioner.

- Det er en nødvendig ting. Der er nok ikke ret mange, der havde regnet med, at det kun ville vare 14 dage. Forlængelsen er en fornuftig beslutning, siger Stig Møller.

 

Oversigt

    Oversigt