Serie Dagens ret

28:13

Dette afsnit

Dagens ret: Broholm Slot

01/11/2012

Hvis man vil nyde sin frokost eller middag i herskabelige omgivelser, er Broholm Slot stedet. Som gæst på restauranten kan man frit bevæge sig rundt på slottet og i den omkringliggende park. Måske indtage sin aperitif i det blå kabinet og kaffen foran pejsen i de gamle, bløde sofaer med udsigt til portrætter af de nu 13 generationer i træk, som har ejet Broholm. Pr. 1. januar 2012 overtog Anne Bille-Brahe og Kenneth Birler hotel- og restaurantdrifte efter 20 år på en anden fynsk perle, Steensgaard Herregaardspension. Nu er der for alvor fyret op under restauranten. Her serveres enkel og ærlig gourmetmad på en solid bund af fynske råvarer. Inspirationen er fransk, men det fynske islæt er umiskendeligt. Ikke mindst når kokken Frank Brødsgaard i dag laver rygeost i et snuptag på komfuret, mens han tilbereder en nyfanget torsk fra Fåborg. Den serveres blandt andet med Skt. Hans urt, blomsterkarse, dildcreme med sagogryn og nyoptrukne rødbeder fra Franks egen kolonihave. Restauranten er åben for alle, altså ikke kun for slottets overnattende gæster. Tilrettelæggelse: Signe Ryge

Afsnit