Malene besøger Fyn: Ølsmagning på Refsvindinge Bryggeri

Mange danskere har planer om at holde ferie hjemme i Danmark i år, nu hvor Corona stadigvæk er en del af vores hverdag. Men hvad har de forskellige regioner egentlig at byde på? TV2 Fyn har inviteret mig til deres smukke sendeområde, så jeg kan opleve en helt anden landsdel. Og her går de altså ikke ned på gode drikkevarer.

En kold fra kassen, en fyraftensbajer eller én over hækken med naboen. Kært barn har mange navne. Øl er én af danskernes foretrukne, når det kommer til væskeindtag, og derfor blev jeg også ret godt tilfreds, da TV2 Fyn inviterede mig og fotograf, Henrik, til det historiske ølbryggeri Refsvindinge på Østfyn.

Bryggeriet har eksisteret siden 1885, og selvom det er et af landets mindste, så er de kendte for mange af deres ølvarianter. Nok særligt Ale no. 16, som blev opfundet i 1997 af den nu afdøde brygmester John Juul Rasmussen, som var 4. generation på bryggeriet.

I dag bliver det drevet af John Juul Rasmussens kone og hendes datter, Anne.

Praktisk info:

Bryggeriets dørsalg ( Om bryggeriet | Bryggeriet Refsvindinge | Fyn) er kendt i hele landet, og til dagligt er det meget besøgt af både de lokale kunder, turister og af kunder som ”bare lige kom forbi”.

Du har mulighed for at blande øl efter eget valg, og i lige de mængder du ønsker.

Bryggeriet og dørsalget finder du på adressen Nyborgvej 80, 5853 Refsvindinge, og dørsalget holder åbent mandag til lørdag klokken 8-18 og søndag og helligdage klokken 10-16.

Malene’s mening:

Et autentisk og hyggeligt lille sted, som jeg helt sikkert vil svinge forbi, når jeg igen er på de kanter.

Udvalget i dørsalget er stort, og det var nærmest som at være i en slikbutik, når man på den måde kan blande, som man har lyst.

4 ud af 5 stjerner. 

Sommer: Fyn Gastro Fotograf: Henrik Skyt Drivsholm