Man bliver aldrig for gammel til at lære at stå på skateboard

Skaterkulturen er presset af de mange løbehjul, derfor har Haderslev Street Dome lavet et skateboard-kursus. Det er både for børn og deres forældre.

I Haderslev finder man Street Dome, der er et samlingssted for gadesport som skateboard, løbehjul, klatring og parkour.

En 30 meter høj silo med klatrevæg på siden, er det første man ser, når man nærmer sig, og jeres udsendte er et kort øjeblik alvorlig bange for, at det er klatring, der er på programmet.

Det viser sig i stedet, at fotografen Rasmus og jeg skal på skateboardskole.

Det er et 45 minutters langt kursus, hvor man gennemgår de grundlæggende teknikker i at lære at stå på skateboard.

Kurset er lavet for at fremme skateboard-kulturen, som har været presset de senere år, fordi løbehjul er steget enormt i popularitet.

Jeg bliver øjeblikkeligt bange for at dø med et rullende bræt under fødderne, men underviser og daglig leder af Street Dome Haderslev Morten Bennetsen, insisterer på, at man kan lære at stå på skateboard, hvis man kan stå på ét ben. Jeg kan godt stå på ét ben. Så der er ingen vej udenom.

Skateboard-kurset er bygget op således, at man starter med nt svær øvelse, så bygger man ovenpå med en endnu sværere øvelse, der gør, at den forrige øvelse pludselig ikke synes så svær alligevel, når man så vender tilbage til den.

Undervejs krydres der med øvelser, der tester ens reflekser, og viser, at de rent faktisk virker, og at din reaktionsevne meget langt hen ad vejen nok skal redde dig, så du ikke lander pladask på ansigtet.

Forløbet er meget pædagogisk opbygget. Det lykkes efter omkring 45 minutter, så kan jeg køre på skateboard. Man kan diskutere om det ser elegant ud - men missionen lykkedes og patienten overlevede.

Idéen med kurset er, at børn skal tage deres forældre med, som en slags skiskole for hele familien, og i sikre rammer lære at stå på skateboard.

Man kan læse mere om skateboardskolen på Street Dome Haderslev hjemmeside.

Sommer: Syd Action Fotograf: Rasmus Wilmann