I det fynske folks tjeneste

56.500 biler i døgnet: Hvorfor får jyderne mere motorvej?

Masser af motorvej - bare ikke på Fyn. Assens borgmester undrer sig over, at regeringen prioriterer udvidelse af mindre belastede strækninger end den vestfynske.

00:10

Tal fra Vejdirektoratet viser, at der kører knapt 56.500 biler i døgnet på den vestfynske motorvej mellem Odense og Nørre Aaby, mens der kun kører 52.000 biler på den jyske motorvej mellem Vejle og Skanderborg. Det vil sige, at der kører otte procent flere biler hen over Fyn i døgnet i forhold til strækningen mellem Vejle og Skanderborg.

Du kan se tallene her.

 Når man skriver, at man vil hele Danmark, så skal man også huske hele Danmark. Ikke mindst den del, der binder Sjælland og Jylland sammen,

Søren Steen Andersen, Venstreborgmester i Assens

I det nye regeringsgrundlag mellem Venstre, Konservative og Liberal Alliance er der ikke et ord om udvidelse af den vestfynske motorvej. Til gengæld er der planer om investeringer i bedre infrastruktur som for eksempel en ny midtjysk motorvej, der kan skabe ny mobilitet i Midt-, Vest- og Sydjylland - og som kan aflaste den østjyske motorvej E45.  

Regeringen har også afsat 500 millioner kroner på finansloven for 2017 til at udbygge motorvejsstrækningen mellem Skanderborg og Aarhus. 

Det er strækningen mellem Odense og Nørre Aaby, som er hårdt belastet af trafik. Foto: Vejdirektoratet

- Jeg synes da, det er helt i orden, at man udvider E45. Det er jeg da enig i. Men det er bare ikke i orden at glemme den mest belastede strækning, siger Assens borgmester, Søren Steen Andersen (V) til TV 2/FYN.

Så burde de østjyske trængsler vist være løst! 
Søren Steen Andersen postede følgende på Facebook, efter den nye regering blev præsenteret mandag.

Her skriver han blandt andet:

En lille finale: som en ekstra løsning for aflastning af E45-Østjylland, så påtænker man tilligemed at etablere en midtjysk motorvej langs Hærvejen. Så burde de østjyske trængselsproblemer vist være løst!

Ovenstående illustrerer en vilje i regeringsgrundlaget til at gøre noget ved trængselsproblemerne. Det burde give håb for Fyn? Eneste problem er, at Fyn og Vestfynske Motorvejsudvidelse intet sted er nævnt i regeringsgrundlaget. 

Husk hele Danmark
- Når man skriver, at man vil hele Danmark, så skal man også huske hele Danmark. Ikke mindst den del, der binder Sjælland og Jylland sammen, siger Søren Steen Andersen til TV 2/FYN. 

- Nu håber jeg bare på, at med tre fynske ministre, at der kan komme noget pres på, så vi kan få et tredje spor. 

02:54

Søren Steen Andersen (V) er uforstående over for regeringens motorvejsprioriteringer.

Luk video