I det fynske folks tjeneste

Borgmester: E20 er hele Danmarks problem

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) melder sig nu i kampen om uventet motorvejsmilliard.

Der er ingen grund til ikke at udvide den fynske motorvej. Situationen i dag koster penge og menneskeliv, siger Odenses borgmester. Foto: TV 2

- I min verden er det ret simpelt. Pengene er der, så nu er det kun et spørgsmål om politisk vilje og prioritering hos politikerne på Christiansborg.

Sådan lyder den kontante udmelding fra borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel (S), efter det er kommet frem, at der nu er knap 1,5 milliarder kroner på vej tilbage i statskassen.

jeg vil faktisk mene, at den dyreste løsning, det er, hvis vi ikke prioriterer en udvidelse af motorvejen, både målt i penge og menneskeliv.

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester, Odense.

Silkeborgmotorvejen blev nemlig 1,4 milliarder kroner billigere at anlægge end forventet.

Og det kan gå hen og komme hele Danmark til gavn, mener Odenses borgmester:

- E20 er jo ikke kun et fynsk problem. Det er landsdækkende, fordi E20 binder landet sammen. Når der er kø og uheld, så koster det penge, fordi varer og værdier ikke kan komme frem, siger Peter Rahbæk Juel.

Han peger desuden på, at: 

- Samtidig ser vi en stigning i uheld på den fynske motorvej. Så jeg vil faktisk mene, at den dyreste løsning, det er, hvis vi ikke prioriterer en udvidelse af motorvejen, både målt i penge og menneskeliv.

Læs også Vestfynske Motorvej: Ulykker på himmelflugt