I det fynske folks tjeneste

Det tredje spor: Hvad gør man, hvis noget går galt?

Næstformand i regionen, Poul-Erik Svendsen, er slet ikke enig med ministeren i, at inddragelse af nødsporet på den fynske motorvej er en god idé.

03:53

Poul-Erik Svendsen (S), næstformand i Region Syddanmark, mener, at man skal droppe de kortsigtede løsninger og i stedet satse på, at få det tredje spor på den vestfynske motorvej.

- Der skal være et tredje spor. Det er en af de mest belastede motorveje, vi har. Gang på gang er der trængselsproblemer på højde med Københavns-området. Det klares ikke ved, at man inddrager det tredje spor, siger Poul-Erik Svendsen til TV 2/FYN.

Kommentaren kommer i forbindelse med, at trafikminister Hans Christian Schmidt (V) har forslået at inddrage nødsporet på strækningen mellem Odense og Nørre Aaby.

Læs også Vestfynske Motorvej: Ulykker på himmelflugt

- Inddrager man nødsporet, så kommer der aldrig det tredje spor, spår Poul-Erik Svendsen og advarer samtidig mod den løsning.

 

- Hvad gør man i trængselstiden, hvis der går noget galt og nødsporet er taget i brug, spørger Poul-Erik Svendsen.

Han mener, at folketingsmedlemmerne skylder Fyn og regionen det tredje spor.

- De skal ikke spise os af med, "at nu kan I køre i nødsporet", siger Poul-Erik Svendsen.

- Man har indrettet sig sådan i Danmark, at vi har nødspor. Og det er fordi, at det er en rigtig god ting, når uheldet er ude, at vi har de her nødspor. Det synes jeg vi skal fastholde, og så skal man sørge for - fordi der er så meget trængsel på Vestfyn - at vi får det tredje spor og finde pengene til det, siger Poul-Erik Svendsen til TV 2/FYN.