E20-komité presser på: Lange køer er ikke kun fynboernes problem

Kravet om et tredje spor på den fynske motorvej er ikke kun fynboernes hovedpine. Det mener de fynske borgmestre, der står bag den nye E20-komité, der skal få resten af landet med i kampen om et ekstra spor.

Køer, elefantoverhalinger og sneglende biler. Nej, det er ikke en dag i zoo - men hverdag på E20.  Og det er trættende, lød det i dag fra de bilister, der var holdt ind på en rasteplads ved den fynske motorvej. 

quote Jeg tror ikke kun, at det er fynboerne, der er trætte af det. Det er alle pendlere, der skal tværs over Fyn,  der er meget trætte af det

Jesper Lorentsen, pendler fra Jylland

- Bare der var et spor mere, siger Kim Jørgensen fra Kalundborg.

- Det er forfærdeligt med de to spor. Jeg ville virkelig ønske, at de bygger det tredje spor, lyder det fra Heidi Sørensen fra Horsens. 

- Jeg tror ikke kun, at det er fynboerne, der er trætte af det. Det er alle pendlere, der skal tværs over Fyn,  der er meget trætte af det, fortæller Jesper Lorentsen.

Og det er lige nøjagtig dét, der er de fynske borgmestres pointe.

- Det er et nationalt anliggende. Det er ikke alene et fynsk anliggende med vores egne pendlere. Det er vigtigt for hele landet, at øst og vest bindes sammen, siger Søren Steen Andersen (V), der er borgmester i Assens.

Han og de andre fynske borgmestre holdt i dag deres første møde i E20-komiteen. En komité, der skal sætte skub i arbejdet med at udvide den fynske motorvej.

- Dét, der er udfordringen, er at få hele Danmark til at bakke op omkring det. Vi kan ikke vedtage ting alene her fra Fyn inde i Folketinget. Der skal vi have de andre landsdele med, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Mange uheld og usikkerhed

Trafikanterne er enige med borgmestrene. For oplevelsen af at køre på E20 er ikke kun generende for fynske bilister.

- Trafikken er usikker. Altså man skal virkelig, virkelig være opmærksom. Folk kører tæt og aggressivt, så jeg vil sige, at der er pres på, fortæller Tilde Jensen fra Hobro.  

Og motorvejen over Fyn er blevet farligere. Siden 2011 er antallet af ulykker steget 57 procent. 

- Der er så mange ulykker. Og det forsinker jo også mig i dagligdagen, siger Heidi Sørensen fra Horsens.