I det fynske folks tjeneste

Finanslov: Fyn må leve med trafikproppen på E20

Der er hverken afsat penge til et tredje spor på den vestfynske motorvej eller en nødsporsmodel.

Biler i kø på E20 ved Aarup og Ejby. Foto: Ole Holbech

Partierne i blå blok er i dag blevet enige om næste års finanslov. Og det står nu klart, at mens E45 bliver udvidet med et tredje spor mellem Skanderborg og Aarhus, så er der ikke er afsat penge til et permanent tredje motorvejsspor mellem Odense og Nørre Aaby.

Der er heller ikke afsat penge til den såkaldte nødsporsmodel. En model Venstre selv har foreslået gennem transportminister Hans Christian Schmidt. Det skulle ellers have fungeret som en midlertidig løsning på trængselsproblemerne på den Vestfynske Motorvej.

Udlændinge og registreringsafgift
Aftalen mellem Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative indeholder ifølge Ritzau blandt andet DF's krav om udlændingestramninger, Liberal Alliances krav om lavere registreringsafgift og De Konservatives fastfrysning af grundskylden.

- Da man langt om længe fik skilt tingene ad, så kom der skred i tingene, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl med henvisning til, at finanslovsforhandlingerne i år kom usædvanligt sent i gang.
 
- Det er en rigtig god finanslov, hvor vi tager flere skridt i forhold til de ældre. Vi afsætter to milliarder kroner til yderligere indsatser. Vi sætter penge af til klippekort og bedre mad for ældre, siger DF-formanden.

Fra champagne til kold øl
LA-leder Anders Samuelsen fejrede sidste års finanslov med champagne, da registreringsafgiften på biler blev sænket fra 180 til 150 procent.
 
I år vil han fejre det med "en kold øl", siger han foran rullende kameraer i Finansministeriet.
 
- Jeg er godt tilfreds. Det er svært at være ked af det, når man som liberal går ud af lokalet med en skattelettelse, siger Samuelsen.

Læs også Ikke et ord om fynsk motorvej i finanslovforslag

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har også ligesom sidste år fået en fastfrysning af grundskylden.

- Det er særligt vigtigt, når vi skal til at diskutere ejendomsvurderinger og boligskat, siger han.

- Vi er også glade for, at der afsættes penge til politiet. Vi skal se med åbne øjne på nye kadetter. Der er brug for, at vi får betjentene hjem i deres kredse.