Fynboer om det tredje spor: - Ikke noget at fejre

Mandag kunne TV 2/Fyn fortælle, at et tredje spor er på vej til Fyn. Det er nødsporet på strækningen mellem Nr. Aaby og Odense Vest, der skal inddrages til et tredje spor, men løsningen bliver ikke mødt med positive reaktioner på Facebook.

Debatten kører mandag på TV 2/Fyns Facebookside. Her bliver nyheden om et tredje spor på Fynske Motorvej ikke taget godt i mod. Flere synes, at det er en dårlig løsning og ønsker hellere et nyt, udbygget tredje spor:

- Ikke noget at fejre. Det er jo kun nødsporet på motorvejen, lyder det fra Connie Nielsen i kommentar til TV 2/Fyns opslag. Og flere deler samme holdning. Anita Stærk skriver:

- Det er da vist det, man kalder en “nødløsning” og en kommentar fra Mette Knudsen lyder:

- Lad os nu bare få et egentlig tredje spor.

Frygter for sikkerheden

Det er blandt andet sikkerheden på motorvejen, som flere frygter bliver svækket. For hvor skal ambulancerne køre hen, når nødsporet bliver tilladt for alle, spørges der i kommentarfeltet.

- Så fik Lars Chr. Lilleholt sin vilje igennem om, at man da bare kan bruge nødsporet.

Mon samme Lilleholt har tænkt på, hvordan for eksempel ambulancer og andre redningskøretøjer skulle komme forbi ved ulykker? spørger Lene Salling. Og Rico Salling tilføjer:

- Det duer ikke. Så bliver det rigtigt farligt at køre i stykker eller pludselig holder der en i indersporet med katastrofeblink, og her er opskriften på kæmpe ulykken, som bliver uundgåelig.

Et ekstra spor er ikke løsningen

Der er også nogle, som ikke tror på, at et tredje spor - lavet i nødspor eller ej - vil være løsningen på problemet. De mange ulykker sker, fordi danskerne ikke er gode nok til at køre bil, lyder meldingen på Facebook.

- Det er satme da ikke smart tænkt. At nødsporet bliver fjernet. Det er sgu, ja undskyld vil ikke pege fingre, men vi er dem, som har kørekort og bil, som burde vide, hvordan man kører på vejene. Hvad skulle et ekstra spor gøre? Det bliver akkurat det samme. At nogle bare vil frem og ikke bruger hovedet, skriver Sabina Jane Huscroft.

Der er dog enkelte, der ser frem til at kunne køre på motorvejen i tre spor.

- Godt kæmpet borgmester Søren Steen Andersen. Sammen med vores fynske ministre. Og jeg ved, at I kæmper videre for en permanent løsning, skriver Pia Bachmann Offer Madsen.